Η Νύχτα των Βρικολάκων από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Με μια ξεκαρδιστική παρωδία ταινιών τρόμου, σε σκηνοθεσία του Ρόμαν Πολάνσκι, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21:30, στον δημοτικό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ προβάλλεται σε επανέκδοση “Η Νύχτα των Βρικολάκων – The Fearless Vampire Killers”, από τις πιο χαρακτηριστικές παρωδίες πάνω στο μύθο των βρικολάκων. Είναι Βρετανικής παραγωγής 1967, διάρκειας 108′ και πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο σκηνοθέτης, μαζί με τους: Τζακ Μακ Γκόουραν, Σάρον Τέιτ, Αλφι Μπας, Φέρντι Μέιν.

Υπόθεση:

Σε ένα ορεινό χωριό των Καρπαθίων δύο γκαφατζήδες κυνηγοί βαμπίρ, ο υπέργηρος καθηγητής Αμπρόνσιους και ο αφελής βοηθός του Άλφρεντ, έρχονται αντιμέτωποι με τον παντοδύναμο βρικόλακα κόμη Κρόλοκ. Ενώ δέχονται την πρόσκληση του μυστηριώδη κόμη να μείνουν στο ετοιμόρροπο, γοτθικό κάστρο του, σύντομα θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν για να σώσουν την όμορφη Σάρα, την κόρη του υπερπροστατευτικού ιδιοκτήτη του πανδοχείου, με την οποία ο Άλφρεντ είναι ερωτευμένος…

Ο Ρόμαν Πολάνσκι σκηνοθετεί την υπέροχη Σάρον Τέιτ σε μία σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία καταστάσεων, μοναδική στην πλούσια φιλμογραφία του. Οι σταθερές και οι κώδικες των ταινιών βαμπίρ ανατρέπονται ξεκαρδιστικά, ενώ δεν λείπουν οι τολμηρά αστείες ψυχαναλυτικές αναφορές και τα εύστοχα σχόλια για τη διαφορετικότητα. Με παιχνιδιάρικη διάθεση σκαρφίζεται μια σαρδόνια ταινία, η οποία σέβεται απολύτως τους κανόνες του είδους, την ίδια στιγμή που πανέξυπνα τους υπονομεύει, ισορροπώντας ανάμεσα στην κωμωδία-φάρσα και στην ταινία τρόμου.

Η ταινία παραμένει ενδιαφέρουσα και απολαυστική, τόσο στις αστείες όσο και στις τρομακτικές στιγμές της. Ευφυής και ευρηματική, με πανέμορφη φωτογραφία, υποβλητική μουσική υπόκρουση, εξαιρετικούς ηθοποιούς, παραμένει μια από τις καλύτερες δημιουργίες του Πολωνού σκηνοθέτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τον σκηνοθέτη, φωτογραφίες , trailer, στοιχεία συντελεστών στην ιστοσελίδα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos