Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη
Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του  Ωδείου Τέχνης Κρήτης θα φιλοξενήσουν την Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη   στο Rex στις 30 Ιανουαρίου.

Η συναυλία περιλαμβάνει κυρίως  έργα μεγάλων συνθετών του  20ου αιω.  από διάφορες  Σχολές  όπως Γαλλική, Γερμανική και  Αμερικάνικη.

Θα  ακουστούν έργα των   G.Faure(1845-1924),  F.Poulenc(1899-1963)και ο C.Ives(1874-1954) που  το έργο του  «το αναπάντητο ερώτημα», αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μουσικά έργα της συναυλίας λόγω ατονικότητας και διαφέρει πολύ   από  τον  κλασικό τρόπο γραφής   του   Mozart.

Επίσης, θα εκτελεστούν έργα Ελλήνων  συνθετών   όπως  η Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη και η Σουίτα Πέντε Ελληνικοί   Χοροί  του Νίκου  Σκαλκώτα.

Οι μουσικές από τα  Δωδεκάνησα την  Κρήτη, την Ήπειρο την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές αποκτούν ιδιαίτερο άκουσμα  μέσα από τη  γραφή των Ελλήνων Συνθετών που έζησαν και μαθήτευσαν δίπλα στον Kurt Weil αλλά  και σε άλλους μεγάλους συνθέτες όπως τον  Schoenberg που υπήρξε  συνθέτης ‘σταθμός’ του Εξπρεσιονιστικού κινήματος στο χώρο της μουσικής.

Ανάλυση των έργων που θα ακουστούν στη συναυλία της Ορχήστρας Contra Tempo θα γίνει στο Ωδείο Τέχνης την Τετάρτη στις 20:00 στην οδό Επιμενίδου 19 και  θα είναι ανοικτή για το  κοινό.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos