από το Χριστουγεννιάτικο χωριό του 2014
από το Χριστουγεννιάτικο χωριό του 2014

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2015: «Η Πλατεία των Χριστουγέννων» και «το Χριστουγεννιάτικο Χωριό» υπόσχονται και φέτος πολλές εορταστικές εκπλήξεις στον Δήμο Ιεράπετρας

Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με πολυήμερες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου Ιεράπετρας τα φετινά Χριστούγεννα.

Με τη συνδρομή του Δήμου και του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και τη συμμετοχή διαφόρων συλλόγων και φορέων αναμένεται και φέτος να πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις και εορταστικές δραστηριότητες.

«Η Πλατεία των Χριστουγέννων» στο κέντρο της πόλης από τις 18 Δεκεμβρίου υπόσχεται πολλές εκπλήξεις στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους επισκέπτες της. Ξυλοπόδαροι, θεματικά πάρτυ, δημιουργικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το ευφάνταστο εικαστικό εργαστήρι των Χριστουγέννων, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις χορωδίες και την μπάντα του Δήμου, το παζάρι της αγάπης από Συλλόγους της πόλης, χριστουγεννιάτικα θεατρικά και διαδραστικά παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην «Πλατεία των Χριστουγέννων» και στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» δημιουργώντας ένα χαρούμενο γιορτινό κλίμα στην πόλη της Ιεράπετρας.

Προπομπός των παραπάνω, που θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα είναι και φέτος η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου γύρω στις 10 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία με μια μεγάλη συναυλία προσφορά στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ καινοτομία της φετινής διοργάνωσης από πλευράς Δήμου θα είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων αγάπης για τη στήριξη συνανθρώπων μας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρυσά Χατζημαρκακη «Παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου, πρόθεση του Δήμου είναι να δημιουργήσει ένα όμορφο γιορτινό κλίμα, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα αγάπης και αλληλοϋποστήριξης σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία.

Ο φετινός σχεδιασμός από πλευράς Δήμου προβλέπει την δημιουργία της «Πλατείας των Χριστουγέννων» στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου περίπου.

Συγκεκριμένα στον κεντρικό πεζόδρομο θα στηθούν κάποια σπιτάκια, λιγότερα βέβαια από την περσυνή χρονιά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, όπου θα φιλοξενηθούν ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες από δομές του Δήμου Ιεράπετρας, όπως το Εικαστικό Εργαστήρι και τη Μουσική Σχολή, Συλλόγους της πόλης, όπως π.χ τον Εμπορικό Σύλλογο,  το Σύστημα Προσκόπων, τους Οδηγούς κ.α  αλλά και εκδηλώσεις που θα προσφέρει δωρεάν στον κόσμο η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Παράλληλα, στο παρκάκι δίπλα από το Δημαρχείο θα στηθεί από το Τοπική Τμήμα Ερυθρού Σταυρού με την συνδρομή και οικονομική ενίσχυση και του Δήμου ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, φιλοξενώντας ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και βέβαια πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Εορταστικές δραστηριότητες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, καθώς και στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, ενώ στον σχεδιασμό  μας είναι να υποστηρίξουμε και δραστηριότητες αγάπης, μεριμνώντας πάνω από όλα για τον συνάνθρωπο»

Απώτερος σκοπός, όπως τόνισε ολοκληρώνοντας η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  «είναι να δημιουργηθεί μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα που θα κρατήσει ζωντανό τον Δήμο Ιεράπετρας στο σύνολό του, θα δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας και θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαύσει την Ιεράπετρα των Χριστουγέννων, μένοντας στην πόλη του και αξιοποιώντας της δυνατότητές της».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos