Ένα από τα κονσέρταΤο Casa dei Mezzo Festival 2005, έκλεισε έναν δεύτερο κύκλο στην Casa dei Mezzo, στον Μακρύ Γιαλό.
Είχε ξεκινήσει σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα του 2004, δειλά – δειλά, για να μετεξελιχθεί φέτος σε τριήμερο, με Κρητική αλλά και διεθνή μουσική.

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Κρητική μουσική και στο χορό. Έπαιξε και χόρεψε το συγκρότημα του Μανόλη Λιανουδάκη.
Από το κονσέρτο στην ΕτιάΗ δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, το μεσημέρι, όσοι βρέθηκαν στην Casa dei Mezzo, απόλαυσαν Μπαχ και Ραχμάνινοβ, από δύο Νορβηγούς μουσικούς.

Το βράδυ, όλοι οι μουσικοί που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, έπαιξαν διάφορα κομμάτια εκ των οποίων και τη σύνθεση του Oystein Sevag, για την Casa dei Mezzo. Το κομμάτι αυτό γράφτηκε κατά τη πρώτη συνάντηση των μουσικών στο Μακρύ Γιαλό το καλοκαίρι του 2004.Το πρωί της Κυριακής, όσοι βρέθηκαν στην Casa Dei Mezzo, στην Ετιά, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να Oystein Sevagαπολαύσουν κλασσική μουσική μέσα σε ένα κτίριο από την εποχή της ενετοκρατίας. Μουσική σε δωμάτια αυτού του κτιρίου, μάλλον έχει να ακουστεί από την εποχή που η περιοχή κατοικούνταν.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Οystein Sevag, μαζί με τον Lakki Patey, παρουσίασαν κομμάτια από τη νέα του δουλειά, Visual 2, σχεδόν δέκα χρόνια μετά το αρχικό Visual. Το αρχικό Visual του 1994, έχει κυκλοφορήσει πολύ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν έσβησαν τα φώτα της σκηνής, η βραδιά ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές με Κρητκό γλέντι και πολλές εκπλήξεις, σε μια μοναδική συνύπαρξη μουσικών από τη Κρήτη, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και αλλού.

Gunnar StrοmsholmΌπως μας είπε, ο εμπνευστής του Casa dei Mezzo Festival, Gunnar Strοmsholm, η αρχική ιδέα ήρθε από την έλλειψη πολιτιστικών γεγονότων στο Μακρύ Γιαλό, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Έτσι, αποφάσισε να προετοιμάσει το έδαφος για μια σειρά γεγονότων, η οποία το 2006, μπορεί να επιφέρει και τον ερχομό του Jan Garbarek στον Μακρύ Γιαλό;

Όλες οι εκδηλώσεις μαγνητοσκοπήθηκαν και θα μεταδοθούν από τη Νορβηγική τηλεόραση. Στη περιοχή βρέθηκε τηλεοπτικό συνεργείο, υπό τις οδηγίες του Νορβηγού ντοκυμαντερίστα σκηνοθέτη, Sjur Paulsen, καταγράφοντας κάθε στιγμή όσων συνέβαιναν. Κάτι που σίγουρα αποτελεί πολύ καλή διαφήμιση για τον Μακρύ Γιαλό και τη Κρήτη γενικότερα.
Σχετικοί δικτυκοί τόποι:
http://www.makrigialos.com/

http://www.casadeimezzo.gr/
http://www.gunnar.co.uk/
Και ένας Γερμανός Λυράρης ! ο Στέφανος από τη Μεσσαρά
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: