Επόμενη πεζοπορία, Τάπες, Δάμακας, Καθαρό
Δάμακας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις παρυφές του πλησιέστερου ψηλότερου όρους στην πόλη μας. Θα μεταβούμε στο χωριό Τάπες με το λεωφορείο και αμέσως θα ξεκινήσουμε μια ανηφορική διαδρομή, πότε σε κακοτράχαλο έδαφος και πότε σε μονοπάτι.

Η διαδρομή θα μας οδηγήσει στις γνωστές πηγές τις περιοχής Βόινας, Αχλάδας και ακόμα πιο ψηλά αυτήν του Ασφεντάμη. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε για τη σπηλιά του Εγγλέζου. Συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι την περιοχή του Δάμακα και το Κυπαρισσόδασος στο παλιό μονοπάτι, που ένωνε τις Τάπες με το Καθαρό. Αφού βγούμε στην άσφαλτο, θα συνεχίσουμε μέχρι το Αβδελιακό και την εκεί ταβέρνα για ένα μεζέ.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες χωρίς τις στάσεις

Β.Δ.: 1+ (Από το ξεκίνημα η ανηφόρα είναι επίπονη και είναι για πεζοπόρους με γυμνασμένα πόδια και πνευμόνια).

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 600μ (από τα 553μ υψόμετρο  στις Τάπες στα 1.100 μ. του οροπεδίου Καθαρού)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά παπούτσια (ΜΟΝΟ), σακίδιο, αντιανεμικό, αδιάβροχό, νερό και σνακ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Από το παρκινγκ του ΑΒ Βασιλόπουλος στον Άγιο Νικόλαο στις 7.30 π.μ. . Τιμή εισιτηρίου 10€!

ΑΡΧΗΓΟΣ: Τάσος Τσινάρης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576 17.30-21.00). Δηλώσεις συμμετοχής: στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (2841028173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου το βράδυ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλες τις πορείες του συλλόγου υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθούν άρα και τα νούμερα των αποστάσεων και της χρονικής διάρκειας τους να αλλάξουν.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: