Μάγεψε το κοινό ο Ερωτόκριτος που παρουσιάστηκε στην Μπολώνια
από την παράσταση

Μάγεψε το κοινό, η Μουσικοθεατρική παράσταση “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου και το έργο του “Ρωμαίου και Ιουλιέτας” που παρουσιάστηκαν στις 7 Φεβρουαρίου στο θέατρο Celebrazioni στην Μπολώνια, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, κατοίκων της πόλης Ιταλών και Ελλήνων.

Το Προξενείο εκπροσώπησε η Ελληνίδα πρόξενος στην Μπολόνια Γεωργία Λαμπράκη και την Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης, με τη συμμετοχή των δημάρχων Αγίου Νικολάου και Σητείας : κ.κ. Αντώνη Ζερβού και Γιώργου Ζερβάκη αντίστοιχα.

Σε κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, συγχαίρει τους συμμετέχοντες για το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή άνω των χιλίων θεατών, παρουσιάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο θέατρο Celebrazioni στην Μπολώνια το έργο “Δυο Ιστορίες Αγάπης” μια ελληνο – ιταλική καλλιτεχνική συνεργασία εμπνευσμένη από τις ιστορίες του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας και του Ρωμαίου και Ιουλιέτας.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία κ. Ελένη Σουράνη, απηύθυνε χαιρετισμό πριν την έναρξη της μαγικής αυτής βραδιάς που παρακολουθούσε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Γ. Αλεξάκη και τους Δημάρχους Σητείας και Αγίου Νικολάου κ.κ. Γιώργο Ζερβάκη, Αντώνη Ζερβό και το δημιουργό της “Στέγης Βιτσέντζου Κορνάρου” κ. Γιώργο Γαλανάκη.

Συγχαρητήρια στην επίτιμη πρόξενο Giorgia Lampraki και στο Άμισθο Προξενείο της Μπολώνια που σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας, τη “Στέγη ίδρυμα Βιτσέντζος Κορνάρος” την Εταιρεία “Φίλων Μουσικής Σητείας” του “Amici delle Muse” di Bologna και την Εταιρεία  “ Espressione Danza Bologna” (FNASO) παρουσίασαν το άρτιο αυτό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα”.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos