Τάλως: Υπόμνημα για τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού

Για το συνδικάτο μας και τους εργαζόμενους του κλάδου, που η συντριπτική πλειοψηφία αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην ανεργία, τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί όχι μόνο είναι ανεπαρκή αλλά ωθούν το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων στην εξαθλίωση.

Χιλιάδες άνεργοι είμαστε χωρίς εισόδημα για μήνες. Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης που έδιναν σε ορισμένους εποχικούς το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ τελείωσαν τον Οκτώβρη.

Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη έχει φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ελάχιστων ανέργων και βλέπουμε….

Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει να συμπεριληφθούν τα ακόλουθα έτσι ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον ένα μίνιμουμ εισοδήματος για το σύνολο των εποχικά εργαζομένων, συνολικά των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού.

  • Να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών του ταμείου ανεργίας. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στον ΟΑΕΔ.
  • Να επεκταθεί το ταμείο μέχρι να ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις χωρίς κόλπα και εξαιρέσεις.
  • Να αυξηθεί στα 600 ευρώ το επίδομα ανεργίας. Να συμπεριληφθούν στο ταμείο ανεργίας και οι συνάδελφοι που δεν συμπλήρωσαν τα 50 ένσημα την περασμένη σεζόν. 
  • Να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι του κλάδου από τα δημοτικά τέλη και να διευρυνθούν οι λίστες των δικαιούχων στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων της ΠΕ Λασιθίου.
  • Να παγώσουν τα χρέη και οι πληρωμές δανείων , χρεών σε Τράπεζες και Εφορία
  • Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο, Ιντερνέτ. Καμία διακοπή σύνδεσης. Να μην μείνει κανείς χωρίς φως, νερό , τηλέφωνο.
  • Να απαγορευτούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών. Καμία πρώτη εργατική – λαϊκή κατοικία στα χέρια των τραπεζιτών.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: