Πεζοπορία στη περιοχή της Καλαμαύας, κοπή βασιλόπιτας
Καλαμαύκα, Κεφαλοβρύσι

Την Κυριακή 16/01/22 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει, για τα μέλη του κι όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη, εύκολη πεζοπορία στην περιοχή της Καλαμαύκας. Θα ξεκινήσουμε λίγο πριν την Πρίνα ακολουθώντας το Ε4 σε ελαφριά ανηφορική πορεία ως το μικρό οροπέδιο με αμπέλια, τα Σκυφιά, όπου θα επισκεφτούμε και το παλιό εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε, ώσπου να φτάσουμε στο όμορφο Κεφαλοβρύσι  Καλαμαύκας, απ’ όπου πηγάζει ο Καλαμαυκιανός ποταμός. Σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον κάτω απ’ τα δέντρα, δίπλα στο νερό,  και στο γεφυράκι με τις πάπιες, θα κόψουμε –μετά το πέρας της πεζοπορίας- και την βασιλόπιτά μας. Η πεζοπορία είναι πολύ εύκολη και πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος της σε χωματόδρομο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο παρκινγκ του ΣΜ Βασιλόπουλος) στις8:00 το πρωί. Η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ  με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3,5 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1

ΑΡΧΗΓΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιάννης Πάγκαλος (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos