πεζοπορία στο δάσος της Θρυπτής
το εκκλησάκι της Αγίας Άννας στη Θρυπτή

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου πεζοπορία στο δάσος της Θρυπτής. Θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητά μας κοντά στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Άννας, και θα ακολουθήσουμε ανηφορικό μονοπάτι μέσα απ’ το δάσος.

Κατόπιν από παλιό μονοπάτι θα φτάσουμε στην τοποθεσία Καμινάκια κι έπειτα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου κι από εκεί στην κορυφή του παρακείμενου λόφου απολαμβάνοντας τη θέα τόσο του Βόρειου όσο και του Νότιου Κρητικού Πελάγους και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη βάση μας.

Υπάρχει η δυνατότητα για όσους δυσκολεύονται να παρακάμψουν την ανάβαση και να επιστρέψουν στην αφετηρία πριν το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου. Γενικά πρόκειται για εύκολη και πολύ όμορφη φθινοπωρινή εξόρμηση μέσα στο δάσος.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 8-10 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4-5 ώρες χωρίς τις στάσεις

Β.Δ.: 1  

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά παπούτσια , σακίδιο, αντιανεμικό, αδιάβροχό, νερό και σνακ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από το παρκινγκ του ΑΒ Βασιλόπουλος στον Άγιο Νικόλαο στις 8.00 π.μ. Όσοι έρθουν από Ιεράπετρα-Σητεία να περιμένουν στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, στην είσοδο του χωριού μόλις περάσουν τα φανάρια από την εθνική οδό στις 8.20.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Μιχαηλίδης (6946285334)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλες οι πορείες του συλλόγου μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα τις δυνατότητες της ομάδας ή τις καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos