Σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αποκτήσει ο δήμος οροπεδίου Λασιθίου
Σημείο φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου υλοποιώντας την στρατηγική του για την προστασία του περιβάλλοντος, υπέβαλε «πράσινη» πρόταση και εντάχθηκε στο «πράσινο» ταμείο του προγράμματος «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ) – Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2021.

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ανέρχεται στα 29.760 ευρώ και αφορά την μελέτη εγκατάστασης τριών (3) τουλάχιστον, δημοσίως προσβάσιμων  σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων .

Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Ο Δήμος μας, αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης,  αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)», εισάγει την ηλεκτροκίνηση στη ζωή των δημοτών-επισκεπτών με πολλαπλά οφέλη οικονομικά και περιβαλλοντικά αξιοποιώντας όλες τις επιδοτήσεις και προγράμματα.

Υπενθυμίζεται, ότι, ο Δήμος Οροπεδίου έχει ενταχθεί εκτός των άλλων και στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον Άξονα «Περιβάλλον» με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου» με το ποσό των 401.760,00 ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια επτά (7) ηλεκτρικών οχημάτων και δέκα (10) σταθμών  φόρτισης με στόχο  μέχρι τέλος του 2021 να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια τους.

από τον Δήμο οροπεδίου Λασιθίου

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Eπίσημη διαδικτυακή σελίδα (lasithi.gov.gr)

Σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης του «Αντώνης Τρίτσης» ο δήμος οροπεδίου

Έργα ύδρευσης στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Καταγγελίας Λαϊκής Συσπείρωσης για παραποίηση απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο οροπεδίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos