Έργα ύδρευσης στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
Στρατάκης, Στεφανάκης στο διυλιστήριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αποκαταστάσεις από θεομηνίες» προϋπολογισμού των 80.000,00€, ποσό που προέρχεται από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκης αναφερόμενος στο έργο επισημαίνει:

«Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη πόσιμου νερού που έχουμε ειδικά την φετινή περίοδο, εξαιτίας της ανομβρίας που έχει πλήξει την περιοχή μας και την Κρήτη ολόκληρη, κατασκευάζουμε νέο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο θα μεταφέρει νερό από την Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου στο διυλιστήριο της Κεφάλας της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου . Εκεί θα διυλίζεται θα χλωριώνεται και με το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης θα πηγαίνει στην δεξαμενή ύδρευσης που βρίσκεται υψηλότερα στη θέση Αφέντης Χριστός (Κεφάλα) χωρητικότητας 500 κυβικών περίπου και από εκεί θα διανέμεται σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

Στην λιμνοδεξαμενή θα κατασκευαστεί μικρός οικίσκος (αντλιοστάσιο) προκειμένου να τοποθετηθούν οι αντλίες για την άντληση του νερού, των οποίων η προμήθεια έχει προγραμματιστεί με εξασφαλισμένη πίστωση 20.000 από ιδία έσοδα του Δήμου. Επίσης η εργολαβία περιλαμβάνει και μόνωση της δεξαμενής ύδρευσης στην θέση Αφέντης Χριστός (Κεφάλα) 500 κυβικών περίπου».

Έργα ύδρευσης στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
η λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει, ότι,

το συγκεκριμένο έργο είναι συνέχεια από μια σειρά παρεμβάσεων στο κομμάτι της ύδρευσης των περιοχών του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που στόχο έχει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής με καθαρό επαρκές πόσιμο νερό. «Επίσης ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι με προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Προγράμματα ¨Αντώνης Τρίτσης¨ και αναμένουμε να εγκριθούν το επόμενο διάστημα θα αντικαταστήσουμε και τα όποια παλαιωμένα δίκτια υπάρχουν και δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση της περιοχής .Πολύ σημαντική είναι και η προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμετρίας προϋπολογισμού 3.714.000€ η οποία είναι στο στάδιο προσυμβατικού ελέγχου για υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης» ¨και θα μας δώσει πλήρη έλεγχο και διαχείριση μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων αυτόματης ενημέρωσης» καταλήγει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Eπίσημη διαδικτυακή σελίδα (lasithi.gov.gr)

Ο τόπος των Θεών ενάντια στους σύγχρονους γίγαντες, ομόφωνα αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου

Η μετέγκατασταση των μαθητών του οροπεδίου Λασιθίου  άμεσος στόχος της δημοτικής αρχής – συνάντηση με τον προϊστάμενο β/θμιας

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο Χαμόγελο του Παιδιού και στον δήμο οροπεδίου Λασιθίου

Δυο προτάσεις στο «Πράσινο Ταμείο» από τον Δήμο Οροπεδίου για την ανάπλαση-ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos