5 εκατ. ευρώ για συντήρηση εσωτερικού οδικού δικτύου του Δήμου Αγ. Νικολάου
από τη παρουσίαση της σύμβασης

Υπεγράφη (20/4)  από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, η σύμβαση για την συντήρηση του εσωτερικού οδικού δικτύου του Δήμου, ιδιαίτερα στο κομμάτι των κοινοτήτων – έργο προϋπολογισμού 5.000.000 €  (Συμβατικό Ποσό: 4.121.542,59 – Τεκμαρτή Έκπτωση Δημοπρασίας 17,61%).

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή μετά τα 3,5 εκατ, που διατέθηκαν την προηγούμενη περίοδο και τα έργα υποδομών που υλοποιήθηκαν στις τρεις μεγάλες κοινότητες.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός : “ την παραπάνω περίοδο  έχουν διατεθεί πάνω από 10 εκατ .€ , για την βελτίωση των εσωτερικών δρόμων στα χωριά (αγροτικοί δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις) ποσό που διέθεσε η δημοτική αρχή, ώστε να ευπρεπιστεί το εσωτερικό των κοινοτήτων και να βελτιωθούν έτι περαιτέρω οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Είναι σαφές – όπως ο ίδιος εξήγησε – ότι αυτά τα έργα είναι εξαιρετικά σημαντικά, ενώ λόγω της τουριστικής περιόδου, η εργολαβία θα ξεκινήσει από το εσωτερικό του δήμου, δηλαδή, από χωριά που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον τουρισμό, ώστε το έργο να εξελιχθεί κανονικά.

Μάλιστα όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο ποσό προφανώς δεν επαρκεί, ώστε ν΄ αντιμετωπιστεί το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας του δήμου, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ψηφιοποιημένα σε χάρτες και διαθέτει η δημοτική αρχή το εσωτερικό δίκτυο του Δήμου είναι 3.000 χιλιόμετρα, όταν αντίστοιχα το τμήμα :Άγιος Νικόλαος – Χανιά είναι 210 χιλιόμετρα.

Να σημειώσουμε ότι τα τμήματα των δρόμων που συμπεριλαμβάνονται στην εργολαβία, έχουν υποδειχθεί από τα Τοπικά Συμβούλια, ενώ όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο ανάδοχος του έργου κ. Δημήτρης Αλεξάκης είναι επαγγελματίας εγνωσμένης αξίας γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του (1,5 χρόνος).

Εξ άλλου σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, “ Η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τις κοινότητες. Ενδεικτικά ανέφερε την δημιουργία χαρτών για όλα τα χωριά του δήμου καθώς και τις τουριστικές καταχωρήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται σχετικό φωτογραφικό υλικό .

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου – όπως επεσήμανε – εκτός από το παραλιακό μέτωπο (Σίσι – Καλό Χωριό), έχει μια ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, μ΄ ένα ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο,  που θα πρέπει ν΄ αναδειχθεί ώστε να συμπληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν, για να συνεχίσουμε να παραμένουμε δυναμικά στο τουριστικό γίγνεσθαι .

Στην παραπάνω συνάντηση, παρευρέθηκαν επίσης ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γ. Στεφανάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θωμάς Χαριτάκης (Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών), Κων/νος Καστελιανάκης (Καθημερινότητας) και ο Δ/ντης της Δ/νσης Κατασκευών κ. Βασίλης Κοζυράκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos