Αλέξης Καλοκαιρινός, επαφές με Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη
ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου με Υπουργούς και γραμματείς

Συνεχίζοντας τις επαφές προετοιμασίας της νέας Δημοτικής Αρχής, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας την Τετάρτη 13/12 στην Αθήνα, με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και με εμφανή τη διάθεση συνεργασίας, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στον εκλεγμένο Δήμαρχο Ηρακλείου να θέσει στους Υπουργούς μια σειρά από ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνδέεται με πολυετή φιλία, τέθηκαν επί τάπητος τα μείζονα θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού και ξεκίνησε η προεργασία μιας δεύτερης συνάντησης με συμμετοχή στελεχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024 στο Ηράκλειο. Προηγουμένως θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης των κοινών ενεργειών που θα καλύπτει όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που απασχολούν τον Δήμο Ηρακλείου.

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συζήτησε, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν αρδευτικά έργα, τα οποία ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενή τομέα, συμβάλλουν στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ επηρεάζουν και πολεοδομικές μελέτες του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για ζητήματα που απασχολούν έντονα και τον Υπουργό, για τα οποία έχουν προχωρήσει διαδικασίες οριοθέτησης από την Περιφέρεια Κρήτης και όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητά τους για το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι για αυτά τα θέματα είχε προηγηθεί ειδική σύσκεψη του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του ΟΑΚ και του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Βαγγέλη Κυριαζόπουλο και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκη, με αντικείμενο την τροποποίηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα  Ηρακλείου και τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τον υπό δημιουργία νέο Οργανισμό Λιμένων Νομού Ηρακλείου. Στη σύσκεψη τέθηκαν από τον εκλεγμένο Δήμαρχο Ηρακλείου όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δυο πλευρές και την επόμενη μέρα του λιμανιού του Ηρακλείου, και συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα εγκαταστάσεων που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον Δήμο μετά τη νέα οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos