Δίπλα στους πολίτες που παλεύουν για δημόσια υγεία

Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου πλημμύρησαν σήμερα τους δρόμους της πόλης τους διεκδικώντας το αυτονόητο. Να μην κλείσει το νοσοκομείο τους. Η δραματική κατάσταση που περιγράφουν οι εργαζόμενοι, με κλειστές βασικές κλινικές, με εφημερίες που πραγματοποιούνται χωρίς τους βασικούς γιατρούς για επείγοντα περιστατικά (αναισθησιολόγους, ακτινολόγους) αλλά και με τεράστια υποστελέχωση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου προκαλεί μόνο οργή για την εγκατάλειψη της κοινωνίας.

Η χθεσινή απόφαση για την αύξηση των δαπανών, όχι για τους μισθούς των γιατρών, όχι για παροχή κινήτρων σε νέες προσλήψεις αλλά για τους μισθούς των διοικητών των νοσοκομείων και των ΔΥΠΕ αποτελεί ακόμα μια αισχρή πρόκληση, την ώρα που οι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σε όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στην Κρήτη, η δημόσια υγεία νοσεί. Και οι ευθύνες έχουν τα ονόματα και επώνυμα όλων όσοι υπηρέτησαν πιστά τα μνημόνια (δεξιά και αριστερά) και τους σχεδιασμούς περικοπών για να μπορούν σήμερα κυνικά υπουργοί όπως ο κύριος Χατζηδάκης να μας λένε «Τι να κάνουμε, τα ραφάλ και οι φρεγάτες στοιχίζουν…».

Ειδικά στο Λασίθι οι πολίτες αντιλαμβάνονται και τις μεθοδευμένες προσπάθειες της ΔΥΠΕ να φέρει τη μία πόλη απέναντι στην άλλη και απαντούν με κοινό μέτωπο διεκδικήσεων, στον Αγιο Νικόλαο, στη Σητεία, στην Ιεράπετρα και σε όλο τον νομό.   

Οι ζωές μας μετράνε και θα μας βρουν απέναντί τους. Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα σε κάθε τόπο και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τη ζωή του, διεκδικώντας αξιοπρεπείς, δημόσιες παροχές υγείας. Από το Λασίθι μέχρι τον Εβρο, από το μεγαλύτερο νοσοκομείο μέχρι το τελευταίο αγροτικό ιατρείο της χώρας.  

Απαντάμε στον δρόμο
Με αγώνα και αλληλεγγύη

ΜέΡΑ25 – Οργανώσεις Βάσης Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos