….. όπως και τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας…….

Όλη η πόλη, παρέλυσε για μερικές ώρες, με τα πάντα κλειστά. Στη κεντρική πλατεία, μαζεύτηκαν, πολίτες, εργαζόμενοι, μαθητές, δάσκαλοι, ακόμα και πολίτες από Ιεράπετρα και Σητεία, υποστηρίζοντας το αίτημα όλων, να πάψει να αποδομείται το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και να στελεχωθεί όπως θα έπρεπε, ή όπως προβλέπει ο οργανισμός του.

Η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε ασφυκτικά, όπως και οι δρόμοι στη συνέχεια, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους αρμόδιους της κυβέρνησης: πληρώνουμε και απαιτούμε….!!!!!

Πρώτος μίλησε ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος υπενθυμίζοντας ότι η μητρόπολη ήταν παρούσα σε αντίστοιχη εκδήλωση πριν πέντε χρόνια ή και παλαιότερα.

Κεντρικός ομιλητής ο Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ο οποίος είπε ότι όλα αυτά γίνονται για να διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος των ιδιωτών και εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους γιατρούς και νοσηλευτές, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Εκ μέρους των γιατρών ο κ. Καραταράκης αναφέρθηκε στις ραγδαίες μεταβολές που επιβάλλονται άνωθεν.

Μίλησαν ακόμα, ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός και ο νέος δήμαρχος Μανώλης Μενεγάκης. Ο γιατρός και ξενοδόχος Παναγιώτης Σπανός, μίλησε τελευταίος τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχύσουμε και να κρατήσουμε το νοσοκομείο.

Διαβάστηκαν δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης από τη περιοχή, αλλά και από Σητεία και Ιεράπετρα. Συνολικά έφτασαν και διαβάστηκαν περί τα 60, ίσως και παραπάνω μηνύματα στήριξης – συμπαράστασης.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους τα πολιτικά πρόσωπα του νομού.

Ακολούθησε πορεία όλων από τη πλατεία μέχρι το νοσοκομείο…….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos