Εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής (15/12) η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Νεάπολης, Βουλισμένης, Λατσίδας, ένα έργο που η ιστορία του ξεκινά επί των ημερών του Νίκου Καστρινάκη στη δημαρχία Νεάπολης και ολοκληρώνεται με την αποχώρηση του Αντώνη Ζερβού από τη δημαρχία Αγίου Νικολάου.

Και είναι ν’ απορεί κανείς για τη πρακτική των εγκαινίων ενός τέτοιου βασικού έργου υποδομής: μόνο οι αιρετοί, ο ανάδοχος και στελέχη της ΔΕΥΑΑΝ, βρέθηκαν στον χώρο. Ούτε τα ΜΜΕ εκλήθησαν, αλλά το κυριότερο: δεν δημοσιοποιήθηκε έγκαιρα το γεγονός για να δουν από κοντά το έργο οι πολίτες της περιοχής. Ούτε ο πρώην δήμαρχος εκλήθη.

Για την ιστορία, το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και αποτελείται από τα Υποέργα: (Η/Μ αντλιοστασίων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης – Λατσίδας, Έργα πρόσβασης Ε.Ε.Λ. πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης – Λατσίδας, Δαπάνη της αρχαιολογικής επίβλεψης, Δαπάνη της απαιτούμενης νέας παροχής ρεύματος για την λειτουργία της Ε.Ε.Λ).

Print Friendly, PDF & Email

Από Mihalis