Ανακήρυξη του Άντονι Χόροβιτς ως επίτιμου δημότη Αγίου Νικολάου
από παλαιότερη επίσκεψη στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Στην ανακήρυξη του Άντονι Χόροβιτς (Antony Horowitz) ως επίτιμου δημότη του Δήμου Αγίου Νικολάου, θα προχωρήσει ο Δήμος , κατά την διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στο κινηματοθέατρο REX, παρουσία της αναπληρώτριας πρέσβειρας του υποπροξενείου της Μεγάλης Βρετανίας στο Ηράκλειο κ. Susan Geary.

Πρόκειται για τον διακεκριμένο Βρετανό συγγραφέα, που συγκαταλέγεται στην ξεχωριστή ομήγυρη  των πεφωτισμένων φιλελλήνων  της Αγγλίας.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε ως οφειλόμενη τιμή για τον δήμο, την συγκεκριμένη βράβευση, κάνοντας γνωστό ότι ο κ. Horowitz, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, το Μεσογειακό του καταφύγιο στην περιοχή, όπου ζει, εμπνέεται και δημιουργεί.

Ο Άντονυ Χόροβιτς και η Βικτώρια Χίσλοπ, αποτελούν – όπως ο ίδιος τόνισε- τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας και ιδιαίτερα του τόπου μας , ενώ ευχήθηκε να δοθεί στον συγγραφέα η δυνατότητα ώστε ν΄ αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα που τόσο επιθυμεί.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο REX (27/10), παραμονή της εθνικής εορτής, θα ανακηρυχθούν επίσης επίτιμοι δημότες, Δημοτικοί Εκπρόσωποι του αδελφού Δήμου Αγίου Δομετίου Κύπρου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κώστας Πέτρου (Δήμαρχος Αγίου Δομετίου), Άντρου Χατζηλοϊζου (πρώην Δήμαρχος),  Χάρης Αργυρού (Δημοτικός Σύμβουλος), Μιχαλάκης Κωνσταντινίδης (πρώην αντιδήμαρχος), με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων αδελφοποίησης μεταξύ των δυο δήμων.

Παράλληλα ο Δήμος Αγίου Δομετίου, θα κάνει επίτιμους δημότες τους διατελέσαντες Δημάρχους του Αγίου Νικολάου από το 1993 μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα τους κ.κ. Λουκαράκη Ιωάννη, Κουνενάκη Δημήτριο, Ζερβό Αντώνη, δεδομένου ότι ο διατελέσας δήμαρχος Μενεγάκης Γεώργιος, έχει ήδη τιμηθεί με την ευκαιρία των 25 χρόνων αδελφοποίησης.

Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω επέτειος, συμπίπτει με διοικητικές αλλαγές που υφίστανται στον “χάρτη” της Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο και έχουν ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωση του Δήμου Αγίου Δομετίου στον Μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos