Στην Ημερίδα με τίτλο «Συμμετοχική Δημοκρατία με Μετανάστες και Μετανάστριες ενεργούς πολίτες» ο Αλέξης Καλοκαιρινός
ο Αλέξης Καλοκαιρινός στο βήμα

Στην Ημερίδα με τίτλο «Συμμετοχική Δημοκρατία με Μετανάστες και Μετανάστριες ενεργούς πολίτες» που πραγματοποιήθηκε στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ανάλογες δράσεις προηγούμενων περιόδων, καθώς και σε πτυχές του προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» που αποσκοπούν στη συστηματική υποστήριξη και ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων, μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Με δεδομένο επίσης ότι η Ημερίδα ασχολήθηκε και με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» του κοινωνικού ανθρωπολόγου Χάλεντ Ταχίρ, του ελεύθερου επαγγελματία Νίκου Ζάλλι και του νοσηλευτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας Φρουμέντιου Γαδόγο Κινύουα.

Η Ημερίδα εστίασε σε τομείς της μετανάστευσης και των Ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν τα πολιτικά δικαιώματα, τη δημοκρατική συμμετοχή και εκπροσώπηση στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023, την ψηφιακή συμμετοχή, τα κοινωνικά δικαιώματα στην εργασία, τη στέγαση, την υγεία και την εκπαίδευση, υπό το πρίσμα της εμπειρίας της Κρήτης, καθώς και στην κοινωνική συμμετοχή και τη συμβολή των κοινοτήτων μεταναστών. Παράλληλα, διερεύνησε τη σημασία που διαδραματίζει η χωρίς αποκλεισμούς κοινωνική και πολιτική συμμετοχή στα κοινά των μεταναστών και μεταναστριών, ως μέρος του συνόλου των κατοίκων της πόλης.

Στην Ημερίδα τοποθετήθηκαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ειδικοί και εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων, φορέων και κοινοτήτων, συμμετέχοντας σ’ έναν ουσιαστικό διάλογο που στηρίζει την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και προτάσεων, με γνώμονα την προώθηση των ιδανικών της συμμετοχικής δημοκρατίας, των πολιτικών ένταξης  και της οικοδόμησης μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos