Αναπτυξιακή Λασιθίου, πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η Αναπτυξιακή Λασιθίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στα γραφεία της, παρουσία του Πρωτοσύγκελου π. Τίτου Ταμπακάκη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Γεράσιμου και τόνισε την άριστη συνεργασία που έχει η τοπική εκκλησία με την Αναπτυξιακή Λασιθίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα μέλη του Δ. Σ. της Αναπτυξιακής Λαασιθίου Θ. Χαριτάκης, Ν. Ζαχαριάδης, Δ. Τζιράκης, ενώ απουσίαζε ο Πρόεδρος Γ. Στεφανάκης λόγω ασθενείας.

Ο Μπάμπης Αντωνακάκης, Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου ενημέρωσε για το Νέο τοπικό πρόγραμμα  Leader 2023-2027 και τις θεματικές συναντήσεις ενημέρωσης και διαβούλευσης που διοργανώνονται σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Λασιθίου προκειμένου να σχεδιαστεί το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από το site (www.anlas.gr) της Αναπτυξιακής Λασιθίου, ενώ ήδη έχουν αναρτηθεί δελτία ενδιαφέροντος που μπορούν οι ιδιώτες να συμπληρώσουν με τις προτάσεις τους, προκειμένου η έμπειρη ομάδα της Αναπτυξιακής Λασιθίου να διαγνώσει τις ανάγκες που έχει η περιοχή και να τις ιεραρχήσει ανάλογα.

Το νέο τοπικό πρόγραμμα Leader εντάσσεται στο πλαίσιο παρέμβασης ΠΕ3.-77-4.1 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω Leader (ΤΑΠΤοκ-Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Οι τοπικές αναπτυξιακές στρατηγικές θα εξυπηρετούν τους παρακάτω θεματικούς στόχους: ενίσχυση επιχειρηματιών και διαφοροποίησης της οικονομίας, ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικού ιστού μέσω κοινωνικών δράσεων (για την επίτευξη αυτού του στόχου θα υπάρξει άμεσα συνεργασία με τις τοπικές εκκλησίες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής), βελτίωση πολιτιστικών στοιχείων και της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, προστασία και ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος και ανάπτυξη δικτύωσης, συνεργασίας και καινοτομίας.«Είμαστε σίγουροι ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον σε συνδυασμό με το Νέο τοπικό πρόγραμμα Leader θα συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη του Ν. Λασιθίου», δήλωσε ο Μπάμπης Αντωνακάκης, Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos