Δράσεις από την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης

Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη με δράσεις για την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης, τόσο στα πλαίσια της διαρκούς κατάρτισης των σπουδαστών και σπουδαστριών μας, όσο και στα πλαίσια της εξωστρέφειας, ανά είδος δράσης . Μετά λοιπόν από την συμμετοχή της Σχολής στις ημέρες καριέρας που έγιναν στο Ηράκλειο για τις σχολές του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και την θεαματική εκδήλωση για την απονομή των πτυχίων στους Απόφοιτους σπουδαστές και σπουδάστριες, ακολούθησαν δράσεις  με ποικιλομορφία σε είδος και θεματική. Πιο συγκεκριμένα:

  • Την Τρίτη 9/4/2024, υλοποιήθηκε webinar, στην εκπαιδευτική κοινότητα των Σχολών αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση εκφοβισμού-βίας-σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων στον Τουρισμό και των χρηστών των Υπηρεσιών αυτού (παιδιά, νέοι, οικογένειες, άτομα τρίτης ηλικίας) .
  • Την Τρίτη 16/4/2024, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο  από την Green Key (www.green-key.gr ) με τίτλο : “Ξεκλειδώνοντας την Αειφορία’’. Έγινε μια παρουσίαση της όλης διαδικασίας, των εννοιών που διαχειρίζεται, και της σπουδαιότητας της βιώσιμης ανάπτυξης στον τουρισμό .
  • Την Πέμπτη 18/4/2024, υλοποιήθηκε το webinar της Career Pathways. Είχε πρακτικό χαρακτήρα, και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να περιηγηθούν  στην πλατφόρμα να κάνουν το ψηφιακό βιογραφικό τους σημείωμα, να προσθέσουν δεξιότητες και να ανακαλύψουν πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα της αγοράς εργασίας, σχετικά με τη ζήτηση για επαγγέλματα, τις τάσεις στους τομείς εργασίας και τις δεξιότητες ανά περιφέρεια, χώρα κτλ.
  • Την Παρασκευή 19/4/2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα πλαίσια της εξωστρέφειας της σχολής η 1η Εσπερίδα για την «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΑΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λασιθίου.


Δρ. Κλεισαρχάκης Γιώργος Αναπληρωτής Διευθυντής –  ΑΣΤΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos