Εκπαιδευτική εκδρομή της Ε’ τάξης σε μια βιωματική δράση με το ΚΕΠΕΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στο δασάκι του Κουτσουρά την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023.
όλοι οι μαθητές στο δασάκι του Κουτσουρά

Ο τίτλος του περιβαλλοντικού προγράμματος που παρακολούθησαν οι μαθητές ‘Το κλίμα αλλάζει …Πρέπει να με τρομάζει..;;’ και το περιεχόμενο σχετικό με τις αιτίες – επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ως απόρροια της ατομικής μας ευθύνης πέρα από τις εκάστοτε πολιτικές ..

Οι μαθητές μας είχαν την χαρά να εξερευνήσουν το δασάκι του Κουτσουρά, να μυρίσουν τα αρώματα της φύσης , να διακρίνουν και να γνωρίσουν στοιχεία της βιοποικιλότητας του, να μαζέψουν φύλλα για να δημιουργήσουν το φυτολόγιο τους , να διασχίσουν μέρος από το απαράμιλλης ομορφιάς φαράγγι του και να διαπιστώσουν βιωματικά την ερημοποίηση της Νότιας Κρήτης .

Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της παντελούς έλλειψης τρεχούμενου νερού σε κάθε μορφής ρυάκι , καταρράκτη η’ λίμνης που τέτοια εποχή είθισται να είναι ορατό στην περιοχή λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων και της αλλαγής κλίματος .

Η εκπαιδευτική εκδρομή διοργανώθηκε από την κα Βούλα Παγκάλου μέσα στα πλαίσια του Erasmus project KA210-000031417 για την βιωσιμότητα του πλανήτη μας και του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διεξάγονται στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου Εκπαίδευσης Περιβάλλοντος ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας Νεάπολης για το ενδιαφέρον περιβαλλοντικό πρόγραμμα που με απλότητα και αμεσότητα μετέφεραν βιωματικά στους μαθητές μας και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς της Ε’ τάξη για την στήριξη της συμμετοχής .

#17globalgoals#sustainability#climatechange#humanright#Erasmusproject

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos