.....ενάντια στην παλαιστινιακή γενοκτονία

Σάββατο 18 Νοεμβρίου*, 11:00 π.μ. Πάρκο γλυπτών, Καράβολας

“Μα τι μπορώ να κάνω για αυτό, εγώ είμαι απλά ένας άνθρωπος…” θα μπορούσαν να πουν εφτά δισεκατομμύρια άνθρωποι, παρακολουθώντας την γενοκτονία της Παλαιστίνης να συμβαίνει. Κι όμως, χιλιάδες ανθρώπων έχουν βγει στο δρόμο και έχουν υψώσει ανάστημα ενάντια στην ειδησεογραφική και πολιτική μονομέρεια που επικρατεί σε σχέση με τον την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πει ένα ηχηρό ΌΧΙ σε αυτό το μακελειό που έχει στερήσει ήδη τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, και μεταξύ αυτών σε πάνω από 4.000 χιλιάδες παιδιά. Έχουν προσπαθήσει να στείλουν ένα μήνυμα στον υπό επίθεση πολιορκούμενο λαό της Παλαιστίνης.

Με αυτή τη δράση έχουμε σκοπό να σπάσουμε τα σύνορα και να στείλουμε και εμείς ένα τεράστιο μήνυμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους που βρίσκονται μόλις 517 ναυτικά μίλια από την πόλη μας.

Σε ένα πολύ ανοιχτό χώρο, αυτό του πάρκου γλυπτών στον Καράβολα (ακολουθεί link), ο στόχος είναι να μαζευτούμε και να σχηματίσουμε με εκατοντάδες σώματα τη φράση “stop the Palestinian genocide” (“σταματήστε την παλαιστινιακή γενοκτονία”) η οποία θα τραβηχτεί άνωθεν με drone. Να προτάξουμε τα ίδια μας τα σώματα και να απαιτήσουμε άμεση κατάπαυση πυρός και άνοιγμα οδών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αυτό το μήνυμα να γίνει ένα ανθρωπιστικό αποτύπωμα της πόλης του Ηρακλείου, μια στάση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους της Παλαιστίνης.

Σε αυτό το δράμα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Δεν πρέπει να μας πείσει κάνεις για την αδυναμία μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε αυτό το τεράστιο μήνυμα αλληλεγγύης.

Απλά θα χρειαστεί να σταθούμε για λίγο ώρα μέσα στα πλαίσια των γραμμάτων της αλληλεγγύης… στον Καράβολα!

Και φυσικά ας προωθήσουμε αυτή τη δράση όσο περισσότερο μπορούμε. Όσο περισσότεροι/ες είμαστε, τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα.

Κόκκινα, πράσινα, μαύρα και άσπρα πανωφόρια ή μπλουζάκια θα είναι καλοδεχούμενα. Μην ξεχάσετε το καπέλο και το νερό σας!

Ελπίζουμε να συμβάλλουμε όλα μαζί στο σταμάτημα αυτού του παραλόγου.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

*Σε περίπτωση που ο καιρός δεν μας επιτρέψει την πραγματοποίηση της δράσης, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της.

https://maps.app.goo.gl/LUEZZ5Y757KjFidSA

Ακολουθήστε μας στο facebook στη σελίδα μας Να σκέφτεσαι τους άλλους https://www.facebook.com/thinkofothersher

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos