Ένωση Συλλόγων Γονέων: Μόνη λύση η εκπαίδευσή μας…
το αστικό λεωφορείο στον Άγιο Νικόλαο

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με την αστική συγκοινωνία στην πόλη μας όσον αφορά τις ανάρμοστες συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί από μαθητές μας στην τελευταία συνεδρίαση της 6/5.

Αποφασίσαμε ως θεσμικό όργανο των γονέων και κηδεμόνων του δήμου μας να ζητήσουμε ως ένα από τα μέτρα που χρειάζεται να λάβουμε για να εξασφαλίσουμε την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, τη σύνταξη και κοινοποίηση από την διοίκηση του ΚΤΕΛ ενός κανονισμού λειτουργίας για τη συγκεκριμένη παροχή μετακίνησης. Ο κανονισμός θα ορίζει τους κανόνες χρήσης του μεταφορικού μέσου αλλά και θα γνωστοποιεί τις αρμοδιότητες του προσωπικού του ΚΤΕΛ όσον αφορά την αστική συγκοινωνία κατά την ώρα εκτέλεσης των δρομολογίων.

Επίσης, αν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να ορίζει ποιες είναι οι ηλικίες οι οποίες απαγορεύεται να επιβαίνουν χωρίς συνοδό θα πρέπει αυτή ομοίως να κοινοποιηθεί. Κατά παράβαση αυτών των κανονισμών όλοι θα γνωρίζουν ότι δύναται να επέλθουν οι ανάλογες συνέπειες/κυρώσεις. Τον κανονισμό αυτό αναλαμβάνουμε ως Ένωση να τον επικοινωνήσουμε στις σχολικές μονάδες και στα μέλη μας με τελικό αποδέκτη τους μαθητές μας και τους γονείς και κηδεμόνες προς ενημέρωσή τους.

Θεωρούμε απαραίτητη την εφαρμογή αυτού του μέτρου ώστε να «εκπαιδευθούμε» συνολικά ως τοπική κοινωνία στην χρήση αυτού του τρόπου μετακίνησης και να επιδείξουμε όλοι ανοχή και υπομονή στα προβλήματα που προκύπτουν ώστε να διανύσουμε όσο γίνεται πιο ομαλά την απαραίτητη περίοδο προσαρμογής στην υιοθέτηση νέων πρακτικών στην καθημερινότητα μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου μας είναι κάθετα αντίθετη με κάθε μέτρο αστυνόμευσης, είτε αυτό είναι τοποθέτηση καμερών, είτε συνοδός αστυνόμος ή security ή οτιδήποτε παρόμοιο. Μέσα λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια, μέλη του Δ.Σ της Ένωσης προτίθενται να επιβιβάζονται σε τυχαία δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας με σκοπό να μιλήσουν με τους μαθητές και να μοιραστούν την εμπειρία αυτή μαζί τους ώστε να δούμε ως γονείς πως μπορούμε να διαχειριστούμε το φαινόμενο αυτό. Σε συνδυασμό με την κοινοποίηση του κανονισμού λειτουργίας πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προστατεύσουμε έτσι την τόσο απαραίτητη παροχή αστικής μετακίνησης που μας προσφέρεται δωρεάν από τη δημοτική αρχή.

Εκ του Δ.Σ. της Ένωσης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos