“Στην εγκατάλειψη και υποστελέχωση κρίσιμων υποδομών και στην ακρίβεια που πλήττει τους καταναλωτές”, αναφέρθηκε κατά τη διήμερη επίσκεψή του σε Ηράκλειο και Λασίθι προσκεκλημένος των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Σε συνάντησή του στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με τον Πρύτανη Νίκο Κατσαράκη, αντιπρυτάνεις, εκπροσώπους μελών ΔΕΠ, διοικητικού προσωπικού και των εργαστηρίων, τόνισε: “Επισκέφθηκα το Πανεπιστήμιο μας ως Πανεπιστημιακός κι εγώ, για λόγους τόσο ουσιαστικούς όσο και συμβολικούς, σε μία εποχή που το δημόσιο Πανεπιστήμιο απαξιώνεται από την Κυβέρνηση. Το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. όπως και το Πανεπιστήμιο Κρήτης πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού. Υπάρχει μία σκόπιμη υποβάθμιση, υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση που αγγίζει το 60% από χρονιά σε χρονιά τα τελευταία έτη και οδηγεί σε απαξίωση Τμήματα αιχμής όπως μηχανικών, γεωπονίας κλπ., τα οποία και εξαιρετικούς επιστήμονες διδάσκοντες διαθέτουν και εξαιρετικούς αποφοίτους ενώ βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην καινοτομία, ευρεσιτεχνίες και έρευνα.”

Αναφερόμενος στις υγειονομικές δομές, είπε ότι “είναι ντροπή στην Κρήτη του 2024 και 5 χρόνια μετά τα μνημόνια, η σκόπιμη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση να έχουν καταντήσει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε απαξίωση με την αναμονή να φτάνει τα 4 έτη για προγραμματισμένο χειρουργείο”.

Κατά την επίσκεψή του στο Λασίθι και την ομιλία στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου, ζήτησε εξηγήσεις για την απουσία οποιασδήποτε προόδου στα έργα υποδομής, οδικών συνδέσεων και στον ΒΟΑΚ από εκεί που είχαν μείνει το 2019.”Μέχρι και τις μελέτες του 2018 επαναχρησιμοποίησαν για να δείξουν ότι έκαναν κάτι, ενώ στην πραγματικότητα ο χρόνος στον ΒΟΑΚ σταμάτησε το 2019″, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόσο κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργία και μέλη του ΔΣ, όσο και κατά την κεντρική ομιλία του στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου που ακολούθησε, επισήμανε ότι “η ακρίβεια που συνεχίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά δεν είναι εισαγόμενη και οφείλεται στην επιλογή της κυβέρνησης να μην λάβει μέτρα ρυθμιστικά (πλαφόν σε κέρδη, τιμές ενέργειας, λειτουργία χρηματιστηρίου), δημοσιονομικά (μείωση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων) και ελεγκτικά (σπάσιμο των καρτέλ στους επιμέρους κλάδους της οικονομίας), όπως έχουν κάνει άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Στο χαιρετισμό τους ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Δημήτρης Κλαράκης ζήτησαν συστράτευση και προανήγγειλαν δράσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες εν όψει ευρωεκλογών. Ο Νικόλας Φαραντούρης δήλωσε πάντως ότι θα βρίσκεται και ο ίδιος στην πρώτη γραμμή εν όψει ευρωεκλογών, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι θα συμμετάσχει στις προκριματικές για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos