Η δύναμη του εμείς: Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνα δεν γίνονται

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας έχουμε ενημερώσει, από την πρώτη ημέρα της δημόσιας εμφάνισης του συνδυασμού μας, ότι πάντα θα απευθυνόμαστε σε εσάς και μόνο σε εσάς, για οτιδήποτε αφορά τα προεκλογικά δρώμενα στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Βέβαια, δεσμευόμαστε, ότι η ενημέρωση των πολιτών θα συνεχίσει σε μηνιαία βάση και μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, σε περίπτωση που μας δοθεί η δυνατότητα Διοίκησης του Δήμου μας.

Έχοντας ως  σημείο αναφοράς την δέσμευσή μας αυτή, παρακολουθήσαμε – μέσω των αναρτήσεων των τοπικών Μ.Μ.Ε. (αφού καμία πρόσκληση, έστω τηλεφωνική, δεν υπήρξε) – την Κυριακή το βράδυ την παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Αλεξάκη Χάρη, τον οποίο καλωσορίζουμε, για ακόμα μια φορά, ως υποψήφιο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου. Ο κ. Αλεξάκης είναι ένας συμπολίτης μας, ο οποίος χαίρει του απόλυτου σεβασμού μας για την προσφορά του σε ένα συγκεκριμένο τομέα του Δήμου μας. Όμως έχει και την πολιτική ευθύνη για την έως σήμερα δέσμευση των λογαριασμών του ΠΑΟΔΑΝ και την χρέωση αυτού με ποσό γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Και βέβαια ήμασταν οι πρώτοι, που σταθήκαμε στο πλευρό του για την προσωπική του περιπέτεια και την δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών, ενέργεια στην οποία ήμασταν κάθετα αντίθετοι και το διατυπώσαμε ξεκάθαρα. Η πολιτική ευγένεια όμως, καθώς και η ευπρέπεια με την οποία αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή την προεκλογική περίοδο, δε σημαίνει ότι θα αναγκαστούμε να συνεχίζουμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την κοινή ηθική. Συγκεκριμένα:

Ακούσαμε  την Κυριακή το βράδυ:

Το όνομα του συνδυασμού του κ. Αλεξάκη

Το λογότυπο του

Την προσφώνηση – μεταξύ άλλων –  του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ (ο οποίος αυτήν την φορά, βρήκε χρόνο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, πράγμα το οποίο δεν είχε πράξει σε αντίστοιχη δική μας πρόσκληση) καθώς και του νυν Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Ζερβού (ο οποίος και αυτός δεν μας τίμησε με την παρουσία του, παρά την αποστολή σχετικής πρόσκλησης).

Την ανακοίνωση των πρώτων είκοσι (20) ονομάτων, άσχετα αν έγιναν δεκαεννέα (19) το πρωί της Δευτέρας.

Δεν ακούσαμε όμως τίποτα, για την ημερομηνία παραίτησης του κ. Αλεξάκη, από τα αξιώματα τα οποία κατέχει στον Δήμο Αγίου Νικολάου και τα οποία του δίδουν το δικαίωμα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα χρησιμοποιώντας άμεσα ή έμμεσα τις εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου για προσωπική του προβολή. Είναι ηθικό και δίκαιο να ζητούμε την άμεση παραίτηση του κ. Αλεξάκη, ο οποίος κανονικά οφείλει να παραιτηθεί και από Δημοτικός Σύμβουλος, ώστε να μην έχει καμία άμεση επαφή με θύλακες εξουσίας που δημιουργούν άνισες συνθήκες προεκλογικού αγώνα.

Δυστυχώς, έως και σήμερα έχουμε γίνει δέκτες απαράδεκτων συμπεριφορών και συνεχίζουμε να γινόμαστε. Τεράστιο ζήτημα υπάρχει και με την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Δημοσίων Σχέσεων Αγίου Νικολάου κα Φανουράκη, η οποία όντας Αντιδήμαρχος σημαντικών τομέων, ανακοινώνει την υποψηφιότητα της με τον κ. Αλεξάκη και εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα της. Κανένας εξ αυτών, δεν τον απασχολεί καθένα θέμα ηθικής δεοντολογίας. Γιατί άραγε ;

Εάν πραγματικά έχετε εννέα (9) ετών εμπειρία, σε τι ακριβώς εμπειρία έχετε;

Δεν γνωρίζετε ότι με «ξένα κόλλυβα μνημόσυνα δεν γίνονται» ;

Για τον Δημοτικό Συνδυασμό, «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ»

Γιώργος Γουναλάκης, Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos