Για δεκαοχτώ συνεχή χρόνια η Ώρα της Γης αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος, και παράλληλα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους μας για να θυμηθούμε την αξία της φύσης στη ζωή μας και τη σημασία του να συμμετέχουμε στη διατήρησή της. 

Φέτος γιορτάζουμε την Ώρα της Γης, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30! Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, πολίτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού! 

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας, και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων συνολικά να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή Ώρα της Γης εστιάζει στην ανάγκη να προστατέψουμε τα δάση μας, και μας θυμίζει τη μεγάλη σημασία τους για τη ζωή μας. Για αυτό, σε καλούμε να κλείσεις για μια ώρα τα φώτα σου και να διαθέσεις αυτά τα 60 λεπτά για να συνδεθείς ξανά με την αξία των δασών μας, για τη ζωή σου και για τον πλανήτη μας!

Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30, σβήσε τα φώτα σου για μια ώρα και σκέψου τον εαυτό σου να περπατάει στα πλούσια μεσογειακά δάση μας! Δες με τη φαντασία σου όλα τα ζώα, πουλιά και έντομα που τα δάση μας είναι το σπίτι τους, αφήσου στις πλούσιες μυρωδιές των φυτών και άγγιξε με τα χέρια σου τα φύλλα και τους κορμούς των δέντρων. Τα δάση μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι δικά μας και μας αξίζει να είναι μέρος μας.

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή Ώρα της Γης και τι μπορείς να κάνεις επιπλέον για να συμμετέχεις!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos