Ίδρυση πειραματικών Γυμνασίου και Λυκείου στην Ιεράπετρα
ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Κατσαγκόλης

Μετά την ίδρυση και λειτουργία του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης, των Εργαστηριακών Κέντρων Νεάπολης και Ιεράπετρας, του Τομέα Ναυτιλιακών στο Π.ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και την ίδρυση του Πειραματικού Γυμνασίου (3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας) και Λυκείου (2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας) στην Ιεράπετρα από το σχολικό έτος 2024-2025.

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού, που εισάγεται σε αυτά με ηλεκτρονική κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Παράλληλα, είμαστε εν αναμονή των σχετικών εγκρίσεων για τις προτάσεις ίδρυσης Τομέων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας και ΕΠΑΛ Σητείας που έχουμε ήδη καταθέσει.

Ως εκ τούτου, ευχαριστούμε το Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ανταπόκρισή του σε όλες τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει ως ΔΔΕ Λασιθίου, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που είναι αρωγός στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Λασιθίου, καθώς και την ΠΔΕ Κρήτης και τους Δήμους της περιοχής για την άψογη και αγαστή συνεργασία που μέχρι στιγμής έχουμε.

Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos