Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η απόφαση του διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου, κ. Ανδρεαδάκη, να υποχρεώσει με εντέλλεσθε τον νέο αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αντωνάκη να εκτελεί μέχρι και 9 εφημερίες το μήνα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Τι κι αν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας υπάρχει μόνο μία ακόμα αναισθησιολόγος που μέχρι σήμερα σηκώνει το βάρος ολόκληρου του νοσοκομείου; Το ίδιο πρόβλημα έχει πλέον και το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου αφού, εκτός από τον κ. Αντωνάκη, χάνει ακόμα δυο αναισθησιολόγους προς άλλα νοσοκομεία και μένει χωρίς αναισθησιολόγους.

Έτσι κανένα νοσοκομείο δεν θα δουλεύει και ο κ. Ανδρεαδάκης θα έχει πάρει επάξια την τεράστια αύξηση που έδωσε ο Χρυσοχοΐδης, πριν φύγει, στους διοικητές και τους Δυπεάρχες για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον θα έχει πετύχει να βάλει δυο νοσοκομεία και δυο πόλεις να μοιράζουν τη μιζέρια τους και να τσακώνονται αντί να τα βάλουν με τον πραγματικό υπεύθυνο, την κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει σε όλα τα νοσοκομεία, σε όλο το ΕΣΥ.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό είναι αποτέλεσμα της σκόπιμης και συστηματικής διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εδώ και χρόνια. Είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, των χαμηλών μισθών, των άθλιων συνθηκών εργασίας, των εξουθενωτικών ωραρίων, της απαξίωσης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας που οδηγεί τους γιατρούς και το νοσηλευτικό σε φυγή και τις δομές υγείας σε κατάρρευση.

Και θα ζήσουμε χειρότερα όσο τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και όσο εφαρμόζεται το νέο ΕΣΥ των κυβερνήσεων Μητσοτάκη: συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων ανεξάρτητα από τις ανάγκες, ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια που θα αποφασίζουν ποιά δομή θα λειτουργεί και ποιά θα κλίνει (πχ ανάλογα με την επισκεψιμότητα), απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία για όσους έχουν τα υπέρογκα απαιτούμενα ποσά (οι υπόλοιποι στις ατέλειωτες λίστες των πρωινών), κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών (ώστε να βρίσκουν πελάτες από το νοσοκομείο για το απογευματινό ιατρείο, αφού το κράτος δεν τους πληρώνει), ολόκληρους τομείς και τμήματα να δίνονται σε εταιρείες και κλινικάρχες, κ.ο.κ.

Αν δεν αντισταθούμε απέναντι σε αυτά τα μέτρα και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν θα έχουμε αύριο κανένα νοσοκομείο να μας περιθάλψει. Ούτε της Ιεράπετρας, ούτε του Αγίου, ούτε της Σητείας, ούτε του Ηρακλείου. Κανένα δεν σκοπεύουν να αφήσουν ανοιχτό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα χάλια που υπάρχουν παντού. Ας θυμηθούμε τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών και τα αιτήματα τους.

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε όλο το Λασίθι, σε όλη την Κρήτη σε όλη την Ελλάδα. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

Όλοι μαζί, κάτοικοι και φορείς, οργανώνουμε την αντίστασή μας

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 19.00
στην ΑΙΘΟΥΣΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos