Την Κυριακή 7 Απριλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα περπατήσει για πρώτη φορά στα «Μετέωρα»  του νομού Λασιθίου, μέσα στο πευκόδασος μεταξύ Ανατολής και Καλαμαύκας. Θα ξεκινήσουμε από την Ανατολή (649μ) και θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Τίμιο Σταυρό (948μ)με την θαυμάσια θέα προς το νότιο αλλά και το βόρειο Κρητικό πέλαγος.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς τον Χαυγά Καλαμαύκας περνώντας δίπλα από αμπέλια, ανθισμένες αμυγδαλιές και αχλαδιές πανέμορφους πέτρινους όγκους και θα σκαρφαλώσουμε στην Καστελλάνα (739μ) στη κορυφή της οποίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού. Τέλος θα κατηφορίσουμε τον Χαυγά μέχρι την έξοδό του στον κεντρικό δρόμο.

AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Αθλητικά/ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, αντιανεμικό, αντηλιακό και σνακ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 08:00 το πρωί της Κυριακής. Όσοι έρχονται από την πλευρά της Σητείας θα πρέπει να μας περιμένουν στις 8.15 στο Καλό Χωριό στην στροφή για Πρίνα κι όσοι έρχονται από Ιεράπετρα στις 8.45 στην είσοδο της Ανατολής. Παρακαλείσθε να δώσετε 5€ στον οδηγό!

ΑΡΧΗΓΟΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής,