Πεζοπορία στη περιοχή Λούμα, στο απάνω Μεραμπέλλο
ο κόλπος της Ελούντας από τον Βρουχά

Την Κυριακή 30 Απριλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα περπατήσει στην νοτιοανατολική κορυφογραμμή του Άνω Μεραμβέλλου με θέα τον κόλπο της Ελούντας ως τις κορφές της Θρυπτής. Ξεκινώντας από το μυλοτόπι του Βρουχά με τους επιβλητικούς μύλους που διασώζονται, θα ακολουθήσουμε παλιά μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν στα όρια της κορυφογραμμής του Κατσελιού Αγίου Νικολάου.

Από εκεί θα έχουμε θέα από την χερσόνησο της Σπιναλόγκας, τον κόλπο της Ελούντας έως και τα όρια του κόλπου του Μεραμβέλλου στις κορυφές της Θρυπτής. Εκτός από την πανοραμική θέα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την, ανθισμένη αυτήν την εποχή, φύση, περπατώντας κάτω από την επίβλεψη του γύπα της περιοχής. Θα επισκεφθούμε έπειτα το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Κάστελλου και θα παρευρεθούμε στην τοπική εορτή. Η επιστροφή στην αφετηρία θα γίνει από αγροτικούς δρόμους μέσα από τους οικισμούς Λούμα και Βρουχά.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια ορειβατικά, προαιρετικά μπατόν, αντιανεμικό, νερό, σνακ, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον αρχηγό για την συμμετοχή σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο παρκινγκ του ΣΜ Βασιλόπουλος) στις 8:00 το πρωί. Η μεταφορά μας θα γίνει με Ι.Χ.. Όσοι επιβιβαστούν σε όχημα παρακαλούνται να δώσουν 5€ στον οδηγό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: περίπου 4 ώρες (χωρίς τις στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 300μ.

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιώργος Αρναουτάκης (τηλ.6947361994) Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos