Συγκροτήθηκε χθες το απόγευμα στις 22-01-2024 σε σώμα η Επιτροπή Αναπτυξιακών Θεμάτων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, από Οικονομολόγους στελέχη του Ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με την υποβολή, παρακολούθηση και διαχείριση προγραμμάτων και δράσεων ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σε πολλαπλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Θεμάτων του ΟΕΕ/ΤΑΚ, είναι η δημιουργία προτάσεων προς τους φορείς διαχείρισης και υλοποίησης επιδοτούμενων προγραμμάτων, η συμμετοχή  σε επιτροπές διαβούλευσης για το σχεδιασμό νέων προγραμμάτων, κατανομής πόρων και προκηρύξεων νέων προγραμμάτων από φορείς της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην 1η συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις δύο νέες προκλήσεις  για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και στη Δράση  «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης με απόφαση της Διοίκησης θα συμμετέχει στη διοργάνωση των δύο ενημερωτικών εκδηλώσεων της Αναπτυξιακής Κρήτης που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Ηράκλειο  και στο Λασίθι για τις δύο παραπάνω προσκλήσεις.