Συνεχίζονται τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
από τη κινητοποίηση στο Σεληνάρι

Συνεχίζονται τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Την Τρίτη 28/5 στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν εφημέρευε το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό τμήμα. Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου επίτοκος έγκυος από τον ιατρό που την παρακολουθούσε στο ΓΝΑΝ παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και γέννησε.

Την ίδια ημέρα δεν εφημέρευε το ακτινολογικό τμήμα σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου.

Είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα μεγάλα κενά εφημέρευσης σε κρίσιμες ειδικότητες (αναισθησιολογικό, ακτινολογικό, γενική χειρουργική, καρδιολογικό) στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Είναι δυστυχώς επίσης συχνό φαινόμενο η παντελής έλλειψη συντονισμού στις εφημερίες των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, με αποτέλεσμα την ίδια ημέρα στο ένα νοσοκομείο να εφημερεύει χειρούργός χωρίς αναισθησιολόγο και στο άλλο αναισθησιολόγος χωρίς χειρουργό.

Όλα τα παραπάνω, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τα κενά στα προγράμματα εφημεριών, οι προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες,  εδώ και καιρό είναι στη γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας και στη γνώση του τοπικού βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Πλακιωτάκη, ενώ είναι γνωστό ότι έχουν προκαλέσει μεγάλες κινητοποιήσεις πολιτών στις πόλεις του νομού Λασιθίου και στο Σεληνάρι τον περασμένο Μάρτιο.

Παρόλα αυτά οι υπουργοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της κυβέρνησης που επισκέπτονται το νομό Λασιθίου πετούν την μπάλα στην κερκίδα για τα θέματα υγείας και αποφεύγουν σκόπιμα τις επισκέψεις στα νοσοκομεία του νομού και στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης έχει παραπάνω από τρία χρόνια να επισκεφτεί επίσημα το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Μάλιστα με πρόσφατες δηλώσεις του προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες από τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση στη δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου και να ρίξει τις ευθύνες στο διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου, τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ διόρισε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον κρατά στη θέση του με την υποστήριξη του Γ. Πλακιωτάκη.

Καλούμε τους πολίτες και την κοινωνία να μην αποδεχτούν αυτά τα παραπλανητικά παιχνιδάκια από τα κυβερνητικά στελέχη και από τον τοπικό βουλευτή και να συνεχίσουν μαζί με εμάς τον αγώνα για την μοναδική λύση που μπορεί να υπάρξει στα προβλήματα των δομών υγείας και του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που δεν είναι άλλη από την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία με αυξήσεις μισθών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αποτροπή της εμπορευματοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos