Δύο μεγάλες διοργανώσεις για την Καινοτομία, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, θα διεξαχθούν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η πρώτη αφορά στο Διήμερο Συνέδριο για την Καινοτομία με τίτλο Innovation Crete 5.0: «H Καινοτομία στην Κρήτη σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν» που διοργανώνεται για 5η φορά φέτος, στις 28 & 29 Μαρτίου στις 17:00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα Καστελλάκη.

Το Συνέδριο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης για τις πρωτοβουλίες καινοτομίας της Κρήτης και περιλαμβάνει 11 πάνελ, 9 workshops και 96 ομιλητές, εκ των οποίων 37 κεντρικοί φορείς και Funds. Η θεματολογία του αφορά στη χρηματοδότηση στα αρχικά στάδια και τους φορείς χρηματοδότησης, τα funds του Innovation window, τις δομές υποστήριξης καινοτομίας στα πρώιμα στάδια,  τον κόμβο καινοτομίας της Κρήτης και τη συμβολή του στο περιφερειακό οικοσύστημα, τη δράση διεθνών εταιρειών στο οικοσύστημα της Κρήτης, τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, την Καινοτομία στην αγροδιατροφή, τις ευκαιρίες ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς επιχειρήσεις στην Υγεία, τα European digital innovation hubs και τη θέση των γυναικών στην ηγεσία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα με το συνέδριο, στην αίθουσα Καρούζου του ΕΒΕΗ, θα διεξαχθούν 9 Workshops σχετικά με την αναζήτηση κεφαλαίων, την πνευματική ιδιοκτησία, το smartHEALTH: Καινοτόμες υπηρεσίες Ψηφιακής Υγείας, την επικοινωνία με επαγγελματίες του Web για επιτυχημένες ψηφιακές δραστηριότητες, τα αποτελέσματα των Policy Workshops, την καινοτομία στην κυκλική οικονομία, την καινοτομία στον τουρισμό, τις στρατηγικές εμπορευματοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

Για τη συμμετοχή σας γραφτείτε εδώ: https://buytickets.at/bizrupt/1126367

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά στο εργαστήριο – Bootcamp «Match & Develop a startup Heraklion 5.0.»  το οποίο διεξάγεται στις ίδιες ημερομηνίες 28 & 29 Μαρτίου το πρωί, 10:00 – 14:00 και για ερευνητικές ομάδες και start-ups στο campus του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας-ΙΤΕ (κτήριο ΚΕΕΚ, Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο).

Στο πλαίσιο του Bootcamp οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τον τρόπο παρουσίασης του ερευνητικού αποτελέσματος (pitching) σε χρηματοδότες, και να λάβουν καθοδήγηση από Fund Managers. Μαζί μας θα είναι στελέχη των Funds: Uni.fund, Metavallon, Big Pi, LStone και ΝΒG Business Seeds.
Την Παρασκευή θα γίνουν παρουσιάσεις σε κριτική επιτροπή. Μια εταιρεία θα κερδίσει την πρόκρισή της απευθείας στη Β’ Φάση του 15ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ενώ θα δοθούν βραβεία από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς.

Για τη συμμετοχή σας στο Bootcamp γραφτείτε εδώ:

https://bit.ly/matchanddevelop5

To συνέδριο και το bootcamp διοργανώνονται στο πλαίσιο των δράσεων του Smart Attica EDIH. Συνδιοργανώνονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τον Οργανισμό Bizrupt, την ΕΑΤΕ, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Μetavallon το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, και τη Bayer Ελλάς. Το συνέδριο υποστηρίζει η NBG Pay και η Phaistos Networks.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:

Δρ. Κωνσταντίνο Βασσάκη, co-founder Bizrupt: 6936934134  Δρ. Σπύρο Αρσένη, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Εθνική Τράπεζα, τηλ: 210 9503329

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos