Τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο, δολοφονούν και αποτελειώνουν τις οικογένειες

Ανοιχτή Επιστολή  Διαμαρτυρίας   *    ΑΘΗΝΑ 28/8/2023

ΠΡΟΣ: Τον κ. πρόεδρο της ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ και κόμματα, Υπουργεία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

“ Τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο, δολοφονούν και αποτελειώνουν τις οικογένειες”

Επίμονα και σταθερά, πάνω από ένα χρόνο, η Επιτροπή δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, έχει  επανειλημμένα  επικοινωνήσει μαζί σας ζητώντας την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πάρει δάνειο με ρήτρα Ελβετικού Φράγκου. Τράπεζες και Funds, συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο.

Βρισκόμαστε στην απίστευτη κατάσταση – ενώ πολλοί πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις μας – να χρωστάμε στις τράπεζες υπέρ διπλάσια ποσά από αυτά που δανειστήκαμε.

Σας έχουμε καταθέσει υπομνήματα και αναφέρουμε και τα τελευταία πρωτοκολλημένα αιτήματά μας: Με τρία ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κο ΤΑΣΟΥΛΑ-Βουλή των Ελλήνων 5868/8.10.22, 6962/19.11.2022 και  61863/20.4.2023, ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ 20.4.2023, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ  1171/20.4.2023,Υπουργείο Οικονομικών Κο Σταϊκούρα 61863/20.4.2023, Αναπληρωτή Υπουργό Οικ. Κο Σκυλακάκη  191/21.4.2023,  όπου αναλύουμε διεξοδικά το θέμα μας. Ένα θέμα που πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα και πλήρως μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Όμως μέχρι σήμερα, απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση /εις και την Πολιτεία. Στερούμαστε πλέον βασικά αγαθά, για να πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου μας που συνεχώς αυξάνουν σταθερά κάθε μήνα, να μην μπορούμε να ρυθμίσουμε και απλά να ζήσουμε !!  ΩΣ ΠΟΤΕ ??

Δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε. ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ

Απαιτούμε συνάντηση μαζί σας ώστε να σας ενημερώσουμε πλήρως για τις απόψεις μας, και τις προτάσεις μας,  καθώς και για όλα όσα γίνονται σήμερα για το θέμα των δανειοληπτών ελβετικού φράγκου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Απαιτούμε ως Έλληνες πολίτες την παρέμβαση της Πολιτείας, που με νόμο στην Βουλή θα βάλει τέλος στην αναλγησία των τραπεζών, όπως άλλωστε ΟΛΗ Η ΝΟΜΙΚΗ κοινότητα το φωνάζει, ως μία και μόνη δίκαιη για όλους  λύση!  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟ !

Είμαστε στο τελευταίο στάδιο να χάσουμε τα σπίτια μας-όσοι δεν τα έχουν δυστυχώς χάσει. Στην πράξη πλέον,  χάνουμε ότι έχουμε πληρώσει ως τώρα και καταστρεφόμαστε ως οικογένειες. Τεράστια η αδιαφορία, δεκάδες δικαστικές ανακοπές πλειστηριασμών. Όμως, τα γεγονότα μας ξεπερνούν και η Πολιτεία σύσσωμη αδιαφορεί πλήρως, “παρατηρώντας “ τον αφανισμό μας. Θα συνεχίσουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, την οριστική λύση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ Τώρα!

Με εκτίμηση

Επιτροπή Πρωτοβουλία Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου «Συσπείρωση & Δράση»