ΞεροπόταμοςΜεγάλο ήταν το ύψος της βροχής που έπεσε στην Ανατολική Κρήτη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (24/2), μέχρι το μεσημέρι, με αποτέλεσμα όλοι οι γνωστοί ξεροπόταμοι της ευρύτερης περιοχής να σύρουν και να παρασύρουν από σκουπίδια, μέχρι κοτέτσια και αυτοκίνητα.

Η έντονη βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις, στην εθνική οδό στο Σεληνάρι, όταν μεγάλες ποσότητες χωμάτων βρέθηκαν στο δρόμο, αλλά και στο Σκινοσέλι, προς Σητεία.
Προκλήθηκαν δε και άλλες ζημιές σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και αγροτικού δικτύου. Μηχανήματα της Δ.Ε.Σ.Ε., καθάρισαν την εθνική οδό, ενώ συνεργία της Νομαρχίας Λασιθίου, επενέβησαν στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο κυρίως των επαρχιών Μεραμπέλλου και Οροπεδίου Λασιθίου, λιγότερο δε στη Σητεία.
Το παράξενο είναι ότι στην Ιεράπετρα σχεδόν δεν έβρεξε.

Ο μετεωρολογικός σταθμός στο Τζερμιάδων κατέγραψε 80μ χιλιοστά βροχής σε μερικές ώρες.

Δρόμος, ποταμόςΗ πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις για την άντληση υδάτων, απεγκλώβισε άτομα και έκοψε δέντρα. Σε μία περίπτωση, αγροτικό αυτοκίνητο παρασύρθηκε από το νερό στον Καλό Ποταμό στο Καλό Χωριό, όταν ο ιδιοκτήτης του το εγκατέλειψε, κοντά στη ροή του νερού.

Βέβαια οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν δεν είχαμε κάψει τα 2/3 των δασών του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: