ΕΛΜΕ Λασιθίου καταγγελία
το σχολικό συγκρότημα Ξηροκάμπου

Την Πέμπτη 05/11/2020 στο σχολικό συγκρότημα του Ξηροκάμπου Αγίου Νικόλαο συνέβη το παρακάτω γεγονός:

Εφημερεύοντας καθηγητής εντόπισε την ώρα διαλείμματος εξωσχολικούς, μέσα από το χώρο του σχολικού συγκροτήματος αλλά έξω από το σχολείο, να δίνουν κάτι σε μαθήτρια του σχολείου του. Σε ερώτησή του προς τη μαθήτρια αυτή αποκρίθηκε ότι της έδωσαν κάτι φάρμακα ενώ αργότερα στη Διεύθυνση του σχολείου ανέφερε ότι της έδωσαν χρήματα. Οι εξωσχολικοί δεν αποχώρησαν αλλά κρύφτηκαν σε αθέατη εσοχή του διαχωριστικού στηθαίου μεταξύ δύο σχολείων. Ο εφημερεύοντας καθηγητής όπως όφειλε ακολουθώντας τις οδηγίες, τόσο της διοίκησης όσο και της αστυνομίας για αντίστοιχες περιπτώσεις, κάλεσε την αστυνομία η οποία και προσήγαγε τους εξωσχολικούς.

Στο επόμενο διάλειμμα, πηγαίνοντας ο εφημερεύοντας να εκτελέσει τα καθήκοντά του, έγινε αποδέκτης ύβρεων και απειλών για τη σωματική ακεραιότητά του και τη ζωή του από έναν εκ των εξωσχολικών. Ο εφημερεύοντας καθηγητής προέβη στις αυτονόητες καταγγελίες και ενέργειες στην αστυνομία.

Επίσης έκανε τις προβλεπόμενες διοικητικές ενέργειες λαμβάνοντας τη πλήρη συμπαράσταση τόσο της Διεύθυνσης του σχολείου του όσο και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Λασιθίου.

Το Δ.Σ. Της ΕΛΜΕ Λασιθίου

  • Καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες.
  • Στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό που εκτελεί με αφοσίωση και πνεύμα ευθύνης το λειτούργημά του παρά τις αντιξοότητες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
  • Καλεί την πολιτεία να πάρει όλα τα θεσμικά και πρακτικά μέτρα που θα ενισχύσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών που, εκτελώντας το δύσκολο έργο τους, πρέπει να παίζουν πολλές φορές αντικρουόμενους μεταξύ τους ρόλους.
  • Ζητά να επαναλειτουργήσει ο θεσμός των Σχολικών Φυλάκων και να ενισχυθούν τα σχολεία με όλο το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό που σε άλλες χώρες(υποδειγματικές για το εκπαιδευτικό τους σύστημα) προβλέπεται και υπάρχει.
  • Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση φορείς (Γονείς, Μαθητές) και τους επίσημους φορείς της πολιτείας και του Δήμου να πάρουν δημόσια θέση για το συμβάν και να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες. Επισημαίνουμε ότι η μη καταδίκη τέτοιων ενεργειών σημαίνει τη σιωπηλή υποστήριξη και ενθάρρυνσή τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                Η Γ. Γραμματέας

Διαλυνάς Εμμανουήλ                                  Αλεβιζοπούλου Ευδοκία

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos