ΕισηγητέςΤο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Παράρτημα Αγίου Νικολάου διοργάνωσε το Σάββατο, (2/4) Ημερίδα με θέμα: «Ιδιωτική Ασφάλιση, Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές», στο πολύκεντρο Rex στν ¶γιο Νικόλαο.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ.: Μαυροβουνιώτης Μιχαήλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ασφαλιστικών Συμβούλων MegaService, Δημαράς Νικόλαος, Πρόεδρος της εταιρίας μεσιτών IBIS, Κουναλάκης Λουκάς, Broker Ασφαλειώ.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν θέματα όπως:

Μαυροβουνιώτης - Κουναλάκης Η κατάσταση της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς σήμερα, τα προβλήματα στα δίκτυα πωλήσεων και οι ανάγκες των πελατών και οι προοπτικές της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Αμέσως μετά, οι φοιτητές, απηύθηναν αρκετές ερωτήσεις στους ομιλητές, οι οποίες απαντήθηκαν φυσικά με βάση την πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία των ομιλητών.

Είναι η δεύτερη κατά σειράν ημερίδα που διοργανώνει το παράρτημα Αγίου Νικολάου του Τ.Ε.Ι., σε μι προσπάθεια να έλθουν οι φοιτητές σε επαφή με τους επαγγελματίες του χώρου και να καταννοήσουν τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Φοιτητές Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πετυχημένο διότι, πρόκειται ουσιαστικά από τους πρώτους φοιτητές στην Ελλάδα που θα βγουν στην αγορά με πτυχίο ασφαλιστή, κάτι που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. ¶λλωστε, εν εξαιρέσει κανείς τα στελέχη εκείνα που εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι σημερινοί πετυχημένοι ασφαλιστές, είναι αυτοδίδακτοι, ενώ υπάρχουν κι οι συνταξιούχοι που θεωρούν την ασφάλιση ως πάρεργο, κάτι που θα πρέπει να πάψει να υφίσταται. Αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο, αφού αποφοιτήσουν οι πρώτοι πτυχιούχοι.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos