Οι φαρμακοποιοί σταματούν να διανέμουν δωρεάν self test (;)
οι φαρμακοποιοί του τόπου θεωρούν ότι δεν επιβαρύνονται από τη διαδικασία διανομής

Μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί μετά τις 19 Ιουνίου παύουν να μοιράζουν από τα φαρμακεία τους, τα δωρεάν self test. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., Θανάσης Παπαθανάσης:

To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και για εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests“.

Όμως δεν συμφωνούν οι φαρμακοποιοί της περιοχής με ορισμένους από τους οποίους μιλήσαμε. Θεωρούν ότι δεν στοιχίζει κάτι στους ίδιους να περνά κόσμος από το φαρμακείο για να παραλάβει self test, μιας και ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης είναι 20 δευτερόλεπτα.

Δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση από τους τοπικούς φαρμακευτικού συλλόγους για το θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos