τμήμα της μεγάλης παραλίας Ιεράπετρας
τμήμα της μεγάλης παραλίας Ιεράπετρας

Δεν μπορεί να πουληθεί και να αξιοποιηθεί τμήμα του παλιού αιγιαλού της Μεγάλης Παραλίας της Ιεράπετρας, από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, σε επιστολή του προς τον Διοικητή του Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αφού επισημαίνει τα θέματα παρανομίας που υπάρχουν στην προσπάθεια πώλησης δύο ακινήτων, επαναφέρει το αίτημα του Δήμου, το οποίο έχει γνωστοποιήσει και στο παρελθόν στο ΤΑΙΠΕΔ, να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της έκτασης και ότι προσφέρεται έναντι μικρού μισθώματος, να αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία των εγκαταστάσεων που προβλέπονται για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή ο κ. Αναστασάκης, επισημαίνει τα ακίνητα ΑΒΚ 45 και 46, δεν έχουν τις δυνατότητες δόμησης που παρουσιάζονται, γιατί, αφενός το πρώτο δεν έχει την έκταση που περιγράφεται, ενώ δεν επιτρέπεται η δυνατότητα οικοδόμησης παραθεριστικών κατοικιών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, αφετέρου, σημειώνει πως “υπάρχει περιβαλλοντική και νομική δέσμευση λόγω του ότι σύμφωνα με το ισχύον ΣΧΟΟΑΠ η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ΠΕΠ 20 και επιτρέπονται μόνο έργα και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τους λουόμενους, όπως διαμορφώσεις χώρων καθιστικών, καμπίνες ξύλινης κατασκευής και περιοριστικά 1-2 κτίσματα αναψυχής μέχρι 120 μ2 συνολικά”.

Στην επιστολή του ο κ. Αναστασάκης, κλείνει, επισημαίνοντας πως ο Δήμος επιφυλάσσεται να ασκήσει τα δικαιώματά του, αν δεν αλλάξει η απόφαση. “Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει γνωστοποιήσει στο ΤΑΪΠΕΔ τη θέληση της τοπικής κοινωνίας να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της έκτασης και ότι προσφέρεται, έναντι μικρού μισθώματος, να αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία των ως άνω εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επισκεπτών, χωρίς να έχετε ικανοποιήσει το αίτημά μας. Σας καλούμε να διορθώσετε τα παραπάνω σημεία πληροφόρησης για τα ακίνητα στην ανάρτηση της ιστοσελίδας σας, επιφυλασσόμενοι παντός δικαιώματός μας”.

από τον Δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos