Τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο στον Άρειο Πάγο
από προηγούμενα δικαστήρια

Την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, στο Α1 τμήμα του Αρείου πάγου εκδικάζεται για πρώτη φορά η συλλογική αγωγή για τα δάνεια με ρήτρα ελβετικού φράγκου. Στην εν λόγω δίκη ο διάδικος Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.)  παρεμβαίνει με τα χιλιάδες μέλη του – δανειολήπτες.

Ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ., κος Παντελής Αντωνιάδης, «…την Δευτέρα πρόκειται να εκδικαστεί η μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετεχόντων συλλογική αγωγή που έχει καταγραφεί στις δικαστικές αίθουσες για τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς μέσα στο δικόγραφο έχουν ενταχθεί 4.500 οικογένειες / μέλη του συλλόγου μας.

Στα πλαίσια αυτά, όπως καταλήγει ο κος Αντωνιάδης, απευθύνουμε κάλεσμα αφύπνισης τόσο προς τα χιλιάδες μέλη του Συλλόγου, όσο και σε κάθε δανειολήπτη, προτρέποντάς τους να αφήσουν στην άκρη την επανάσταση του πληκτρολογίου και να συστρατευτούν με κάθε υγιή συλλογική διεκδίκηση με όπλο τα ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα που διαθέτουμε και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αλλά και των άλλων Ανώτατων Δικαστηρίων Ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανίας – Ισπανίας – Γαλλίας κ.α) που δικαίωσαν τους δανειολήπτες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου, ας μη μείνουμε για άλλη μια φορά θεατές των εξελίξεων …»

Μάλιστα,πριν από λίγες ημέρες ο ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. είχε αποστείλει Υπόμνημα προς την Ελληνική Βουλή, φορείς της Χώρας αλλά και Ευρωπαϊκούς θεσμούς, παραθέτοντας νομικά και οικονομικά στοιχεία περί μη ζημίας των τραπεζών σε ενδεχόμενο θετικής επίλυσης του ζητήματος για τους δανειολήπτες.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα αφορά πέραν των 200.000 συμπολιτών μας οι οποίοι εν μια νυκτί βρέθηκαν να χρωστούν τα διπλάσια από όσα αρχικώς δανείστηκαν

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos