Το μέλλον της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα
στο βήμα ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εσπερίδα της 27/9/2019 που οργάνωσε το ΚΕΔΙΛΑΣ Κρήτης, στο χώρο του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας-«B.I.C. Κρήτης» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κρήτης.

Εκλεκτοί καλεσμένοι της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ αυτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Αντιπερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, κ Γεώργιος Παραουλάκης, η δικηγόρος και μέλος ΔΣ δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κα Σωμαρά Εφη, και διακεκριμένοι ομιλητές, ανέπτυξαν άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις για το θέμα «Το μέλλον της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα».

Χαιρετισμούς απηύθυναν

  • ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλος,
  • ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ Γεώργιος Παραουλάκης,
  • ο Αντιπερειφεριάρχης Κρήτης κ. Ιωάννης Γουλιδάκης
  • ο Διευθυντής του ΚΕΔΙΛΑΣ και δικηγόρος Λασιθίου κ Νικόλαος Παπαδάκης,
  • ο πρώην Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και δικηγόρος, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής κ Στυλιανός Μανουσάκης,
  • η δικηγόρος και μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια κα Έφη Σωμαρά.

Οι ομιλητές, Μαρία Δαμιανάκη, Χαράλαμπος Μαχαίρας, Παναγιώτα-Ειρήνη Σίδερη και Βικτωρία Λιούτα μοιράστηκαν με το κοινό την πολύχρονη εμπειρία τους στον τρόπο εφαρμογής της διαμεσολάβησης, ανέλυσαν τις βασικές αρχές και θεμέλια της διαδικασίας, τη διαμεσολάβηση ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, τη δικαστική μεσολάβηση και ADR και το ρόλο της πολιτείας στη διαμεσολάβηση.

Τη συζήτηση συντόνιζε η δικηγόρος Λασιθίου κα Σοφία Τσαγκαράκη, Διευθύντρια Σπουδών και Προγράμματος του ΚΕΔΙΛΑΣ.

Το κοινό συμμετείχε με ενδιαφέρον και ερωτήσεις και κατόπιν χειροκρότησε το κλείσιμο της εκδήλωσης με την απονομή πιστοποιήσεων στη διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΛΑΣ σε συνεργασία με IMC Καναδά, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων βασικής εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση σε δύο τμήματα των 15 συμμετεχόντων και εκπαιδεύτριες τις κκ Μαρία Δαμιανάκη και Βικτωρία Λιούτα.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos