Ηγέρθη....

Η ανάσταση του κυρίου

Αληθώς Ανέστη.
Είναι η ευχή που ανταλλάσσεται από τους ορθοδόξους χριστιανούς μετά την Ανάσταση, που συνήθως λαμβάνει χώρα, είτε στις 12 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, είστε στις 12 τα μεσάνυχτα.
Μικροί και μεγάλοι, βρέθηκαν για άλλη μια φορά στις εκκλησιές, λαμπρές ή ταπεινές, για να εορτάσουν την εκ νέου έλευση του Θεανθρώπου στη ζωή. Στη συνέχεια, οι ευχές και οι ασπασμοί. Ο κόσμος έρχεται πιο κοντά. Μετά τη καταχνιά το φως, μετά το σκοτάδι η χαρά.
Αυτές τις μέρες, οι ιδιαίτερες πατρίδες πλημμυρίζουν από τα ξενιτεμένα παιδιά τους που, για πολλούς λόγους, ζουν αλλού. Είναι και αυτό ένα από τα θετικά.

Μικροί και μεγάλοι, νέοι και ηλικιωμένοι, όλοι μαζί, αδελφωμένοι. Ακόμα και ο τσακωσμένος απλώνει χέρι συγκατάβασης στον αντίπαλο. Είναι και αυτό ένα από τα θαύματα των ημερών.
Σειρά έχει το τραπέζι, συνήθως οικογενειακό, όπου σμίγουν όλοι. Μουσική, φαγοπότι, κάποτε με υπερβολές, αλλά ίσως κάποιες φορές επιτρέπεται. Το τσούγκρισμα των αυγών, ποιος θα κερδίσει;

Μια έκκληση μόνο,
ας προσέξουμε λίγο παραπάνω όταν βγούμε στο δρόμο. Ως οδηγοί και ως πεζοί. Αν σεβόμαστε τον απέναντι μας και τον εαυτό μας, όλα θα πάνε καλά.

Και του χρόνου.

Print Friendly, PDF & Email

Η Ανάσταση του ΚυρίουΧριστός Ανέστη !
Το φως υπερίσχησε του σκότους.
Το δίκαιο επί το αδίκου.
Το καλό έπί του κακού.
Η ζωή επί του θανάτου….
 
Αληθώς Ανέστη !
Χρόνια πολλά…..

Print Friendly, PDF & Email

Από manos