Σελάκανο
Σελάκανο μετά από φωτιά

220 στρέμματα δάσους έκαψε τελικά η φωτιά στο Σελάκανο την Παρασκευή (8/4) πριν τεθεί υπό έλεγχο. Συνελήφθη 67χρονος μελισσοκόμος του οποίου η φωτιά ξέφυγε και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου στη Νεάπολη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν εκδικάστηκε  η υπόθεση και αναβλήθηκε για τη Πέμπτη (16/4). Η φωτιά άναψε στη περιοχή Γρα Καρά και λόγω των ανέμων κινήθηκε προς τον Άγιο Φανούριο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλο το νομό Λασιθίου, την περιόρισαν αρχικά σε δύσβατη περιοχή όπου τελικά την έθεσαν υπό έλεγχο.

Το συμβάν φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το χάος στο δάσος, που προκαλούν εδώ και δεκαετίες οι μελισσοκόμοι, ιδιαίτερα από άλλα σημεία της Κρήτης και της Ελλάδας. Ειδικά κάποιοι από τη δυτική Κρήτη, με το “σύνδρομο του καπετάνιου“, συμπεριφέρονται αδιαφορώντας για συνέπειες, συναδέλφους και το δάσος αυτό καθεαυτό.

Ενδεικτικό αυτής της λογικής το υβρεολόγιο που άκουσαν οι πυροσβέστες από έναν μελισσοκόμο που του έσωσαν σχεδόν 17ο κυψέλες, αλλά δεν πρόλαβαν δύο……

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos