νοσοκομείο Νεάπολης
το Διαλυνάκειο νοσοκομείο Νεάπολης

Η δημιουργία μιας οργανωμένης δομής αποθεραπείας φροντίδας και αποκατάστασης στη Νεάπολη Λασιθίου, η λειτουργία περιφερειακών ιατρείων σε Κριτσά, Ελούντα και Σίσι καθώς και οι επικείμενες προσλήψεις γιατρών αλλά και διοικητικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός με την υποδιοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Α. Τριχοπούλου.

Ουσιαστικά – όπως έκανε γνωστό ο κ.δήμαρχος- παρά την εκφρασμένη βούληση φορέων και πολιτών για την δημιουργία του κέντρου, εκκρεμεί η έγκριση του Οργανισμού, ζήτημα το οποίο αναμένεται να αναδεχθεί έτι περισσότερο μετά την κατάθεση από πλευράς δήμου σχετικού υπομνήματος στον βουλευτή Λασιθίου κ. Μανόλη Θραψανιώτη, ο οποίος διάκειται  θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα.

Αναφορικά με τις προσλήψεις ιατρικού (12) και διοικητικού προσωπικού, ο κ. Ζερβός ενημέρωσε ότι η παράμετρος αυτή, θα δώσει μια ιδιαίτερη δυναμική στο νοσηλευτικό ίδρυμα, και την προοπτική λειτουργίας αφενός της ψυχιατρικής κλινικής, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο ν.Λασιθίου, των ΤΕΠ, της Ορθοπεδικής κλινικής  αλλά και την ενίσχυση της ΜΕΘ. «Νομίζω-ανέφερε- ότι η διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, βρίσκεται σε καλό δρόμο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική πραγματικότητα».

Επίσης όπως ενημερώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, οργανώνεται το ερχόμενο Φθινόπωρο μια σημαντική ημερίδα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο νησί.

Περιφερειακά ιατρεία

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αγίου Νικολάου, στην παραπάνω συνάντηση έγινε μια λεπτομερής καταγραφή των ζητημάτων που σχετίζονται με τα αυξανόμενα προβλήματα ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων  σε : Ελούντα, Κριτσά, και Σίσι.

Εν προκειμένω επιβεβαιώθηκε η διασφάλιση  συγκεκριμένου ακινήτου στην Ελούντα με ανταλλαγή οικοπέδου και στόχο την ανέγερση του περιφερειακού ιατρείου στην περιοχή, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης για την δημοτική κοινότητα Κριτσάς, επανυποβάλλεται η πρόταση για την διαμόρφωση περιφερειακού ιατρείου σε χώρο που στο παρελθόν πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις της τέως κοινότητας, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χώρος, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του διαμερίσματος και η λύση σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία που υπάρχουν είναι άμεσα υλοποιήσιμη.

Τέλος για το Σίσι, ήδη η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ίρις Περουλιού – Σεργάκη, μελετά το τοπογραφικό του οικοπέδου που έχει προταθεί, ώστε σε σύντομο χρόνο να προχωρήσει και το τρίτο από τα βασικά έργα υποδομής, που έχει ανάγκη ο τόπος.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos