ΨαρεύονταςΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο: «Το ψάρι μου κι εγώ», που διοργανώθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στη δημοτική πλαζ (οδός Αγ. Παρασκευής – ύψος New York) υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.
Ομάδα από το Ινστιτούτο Υδατοκαλλιεργειών του ΕΛΚΕΘΕ, υπό το διευθυντή του κ. Pascal Divanach, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Χερσονήσου, συντόνισε περίπου 100 παιδιά του Δημοτικού Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού Χερσονήσου και του ιδιωτικού παιδικού σταθμού «τα Ζουζουνάκια» σε μια ιδιαίτερη περιβαλλοντική δράση, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των αποδεκτών της και προσανατολισμένη στην οικολογική ευαισθητοποίηση των παιδιών.
Οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες, αφού ενημερώθηκαν από την ομάδα του Ινστιτούτου για το πνεύμα της εκδήλωσης, «υιοθέτησαν» ψαράκια (τσιπούρες, λαυράκια κλπ) που βρίσκονταν σε πλαστικές πισίνες στην παραλία και αφού τους έδωσαν το όνομα που επιθυμούσαν, τα ελευθέρωσαν στη θάλασσα. Στόχος ήταν τα πιδιά να κατανοήσουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και να εξοικειωθούν με τη θαλάσσια ζωή.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos