Δεν έχουμε ρεύμα; δεν έχουμε τηλέφωνο, ούτε internet !
άμα κοπεί το ρεύμα, κόβεται και το τηλέφωνο

Η τεχνολογία προχωρεί, αλλά με πισωγυρίσματα. Παλαιότερα το σύστημα επικοινωνίας του ΟΤΕ “κυκλοφορούσε ρεύμα” στα καλώδια, οπότε ότι και αν γινόταν απέξω από το κτίριο με τους κατανεμητές, δηλ. διακοπή ρεύματος, ο πελάτης είχε τη δυνατότητα να επικοινωνεί.

Τώρα όμως, τα τηλέφωνα λειτουργούν μέσω Internet, από την οπτική ίνα η οποία φτάνει σε τοπικούς κατανεμητές όπως αυτός στη φωτογραφία, για καλύτερη ποιότητα και ταχύτητα, αλλά …. όταν δεν έχουμε ρεύμα, η καμπίνα παύει να λειτουργεί, δεν έχουμε τηλέφωνο, ούτε internet !

Παρ’ ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα και χώρο για μπαταρίες (48 Volt), σε καμία από τις νέες αυτές εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν. Αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες με τις διαδοχικές διακοπές ρεύματος, διαδοχικές απώλειες επικοινωνίας.

Πλέον πρόσφατο γεγονός, πρωί της Παρασκευής (5 Απριλίου) που η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ, είχε αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς επικοινωνία περιοχές όπως το Σχίσμα Ελούντας, κάποια σημεία του Αγίου Νικολάου και αλλού.

Η προοπτική εναλλακτικής (Back Up) μέσω του δικτύου της κινητής της Cosmote, μάλλον ακόμα ανήκει στη σφαίρα των επιθυμιών, αλλά η απώλεια επικοινωνίας δεν αποζημιώνεται !!!!!

Για να θυμηθούμε ένα παλαιότερο αστείο με τα ονόματα των εταιριών ΔΕΗ και ΟΤΕ …..

ΔΕΗ= Δεν έχουμε ηλεκτρικό

ΟΤΕ= ούτε τηλέφωνο έχουμε !!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos