Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Νικόλαο
άγνωστη η αιτία

Αιφνίδια διακοπή ρεύματος από τις 15:20 περίπου για όλο το παραλιακό κομμάτι μέχρι τη συνοικία Σταυρός, στη πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η περιοχή Νοσοκομείου έχει ρεύμα. Από αναγνώστες μαθαίνουμε για διακοπή και στα Λακώνια, στο Καλό Χωριό, στην Ελούντα και Κριτσά.

Από όσα μάθαμε μέχρι στιγμής:

ένας από τους υπόγειους μετασχηματιστές μέσα στη πόλη του Αγίου Νικολάου προκάλεσε το “σβήσιμο” της πόλης και των γύρω περιοχών. Με καθυστέρηση, αποκαταστάθηκαν οι γραμμές προς Καλό Χωριό, Λακώνια και Ελούντα, αλλά ….

…. ο εντοπισμός της βλάβης μέσα στον Άγιο Νικόλαο, καθυστέρησε ανεπίτρεπτα, διότι το συνεργείο της βάρδιας έλλειπε για βλάβη στο οροπέδιο Λασιθίου και δεν είχε άλλος κλειδιά για να ανοίξει τους υπόγειους υποσταθμούς. Χώρια το γεγονός της μη ύπαρξης άλλου προσωπικού.

Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Νικόλαο
Άγιος Νικόλαος, φωτισμένος αριστερά της γέφυρας της λίμνης. Δεξιά σκοτίδι !!!

Τελικά η βλάβη εντοπίστηκε στον υπόγειο αγωγό της οδού Καζάνη. Το τμήμα απομονώθηκε, δόθηκε ρεύμα περιμετρικά της περιοχής και με το φως της ημέρας θα γίνει η επιδιόρθωση.

Για κάποιες ώρες δημιουργήθηκε κίνηση στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από τους ανθρώπους που η αναπνοή τους στηρίζεται μηχανικά με οξυγόνο και λόγω της διακοπής δεν λειτουργούσε ο εξοπλισμός τους και το νοσοκομείο δεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Όλα αυτά αποκαταστάθηκαν.

Η ζημιά στη πόλη τέτοια μέρα …. τεράστια, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ περί άλλων τυρβάζει.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos