Διαμαρτυρία για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών
η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου

Μετά από συζητήσεις που απαίτησαν κάποιο διάστημα, ακόμα και στο δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγίου Νικολάου, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/11), η εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών στη πόλη του Αγίου Νικολάου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες αντίδρασης καταθέτοντας επιστολή προς αρμοδίους, αλλά χωρίς συνάντηση με αρμόδιο της Κυβέρνησης.

Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση και απαιτεί πολιτική λύση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Ζερβός, επαναλαμβάνοντας ότι ζητήθηκε ο επανέλεγχος,  ώστε να μην προκύψουν τα”εξαμβλώματα” που προέκυψαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. 

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την υπόλοιπη Κρήτη αλλά και την Ελλάδα, τόνισε ότι είναι προφανής η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα.

Ηράκλειο :……….          6,25 %

Ρέθυμνο : ………. 6,25%

Χανιά : …………..  17,65%

Μύκονος : ……… 36,17 %

Πάργα : …………. 36,36%

Σκιάθος : ……….. 35,71%

Κέρκυρα : ………. 14,29%

Κολωνάκι : ………          20,71%

Ακόμα αναφέρθηκε στις μη ορατές για την ώρα επιπτώσεις της αύξησης των αντικειμενικών αξιών όπως περιορισμό επιδομάτων μιας και κατά τους ιθύνοντες η περιοχή είναι πλούσια ….

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, συλλέχθηκαν υπογραφές από τους πολίτες που συμφωνούν με το ψήφισμα κατά των αυξήσεων αυτών.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν χαιρετισμοί και των δύο βουλευτών του νομού. Όμως μια παράγραφος του χαιρετισμού του βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου, όταν ο βουλευτής αναφέρει ότι:

Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αγορά κτίσματος στο Τσιφλίκι Ελούντας. Αναρωτήθηκαν αν η αγορά σε τιμή τετραπλάσια της αντικειμενικής αξίας, μπορεί να συμπαρασύρει τις τιμές της περιοχής;

ο δήμαρχος απάντησε ότι ο καθένας μας ας κρίνει τη θα κάνουμε παρακάτω. (ακούστε την ηχογράφηση μετά το 21ο λεπτό).

στην εκδήλωση παρέστη και η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη η οποία σε δηλώσεις της τάχθηκε κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών επισημαίνοντας  ότι η απόφαση αυτή ουσιαστικά επιβαρύνει και όλες τις υπόλοιπες πράξεις στα μεταβιβαζόμενα ακίνητα ενώ πλήττει κυρίως τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας ,τον κλάδο των μηχανικών καθώς και τον κατασκευαστικό κλάδο.

«Ζητάμε ακύρωση της υπουργικής απόφασης» επεσήμανε η κα. Πετράκη σημειώνοντας  ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει τροχοπέδη γιατην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων στην περιοχή.


Αντιπροσωπία της Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για την εξοντωτική αύξηση των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης.  
Η ΛΑ.Ε προτείνει την άμεση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και  τον τερματισμό των πλειστηριασμών για τα σπίτια, τις μικρομεσαίες περιουσίες και τα επαγγελματικά ακίνητα, στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής προοδευτικής πορείας της χώρας μας.

Το έγκλημα που συντελείται δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, οι διαστάσεις του οποίου δεν είναι τόσο ορατές στην επαρχία, έχει να κάνει με το μαζικό ξεπούλημα περιουσιών, ανθρώπων όποιας ηλικίας που ουσιαστικά εγκαταλείπουν την Ελλάδα, μη βλέποντας κανένα μέλλον από τη πολιτική της τρέχουσας κυβέρνησης ή τις βλέψεις των επιγόνων ….. 

….. αφού η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την ακίνητη περιουσία σε αγελάδα που αρμέγει και τη κληρονομιά σε κατάρα !!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos