ΓιατροίΝέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, με θέμα την έλλειψη γιατρών στο νοσοκομείου γίου Νικολάου. Από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι η τρίτη κατά σειρά ερώτηση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.
 
Οι ελλείψεις σε γιατρούς αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό καθιστούν το νοσοκομείο δυσλειτουργικό και υπονομεύουν με κίνδυνο των ασθενών.
 
 Ο κ. Καρχιμάκης στην ερώτηση του, κάνει ειδική αναφορά σο Θεραπευτήριο Χρόνιων παθήσεων, το οποίο λειτουργεί χωρίς ιατρό, ενώ έχει στη φροντίδα του 90 περιθαλπόμενους.
 
Το Θεραπευτήριο έχει έλλειψη ακόμα και σε κοινωνικούς λειτουργούς. Παρά τις εξαγγελίες από τον Υπουργό Υγείας, για γργορες προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, καμία πρόσληψη δεν έχει αποφασιστεί μέχρι σήμερα.
 
Ο Βουλευτής Λασιθίου, σημειώνει τέλος ότι το Χειρουργείο του Νοσοκομείου, έκλεισε στις 10 Απριλίου.
 
Το ερώτημα προς την Κυβέρνηση είναι, πότε θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου, και αν κατανοεί το κυβερνών κόμμα ότι είναι ανεπίτρεπτο να μένουν επτά κλινικές και τμήματα χωρίς Διευθυντή Ιατρό.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos