Βεληβασάκης, Μαλλιάς, Τσόκας

Από το δείπο

Η Αμερική υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την Κρητική διατροφή το βράδυ της Τετάρτης (2/5) σε μια εκδήλωση – ύμνο των ευεργετικών συνεπειών της στην υγεία των ανθρώπων. Στο «σπίτι» της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο κτήριο της Ελληνικής Πρεσβείας, οργανώθηκε μία εντυπωσιακή παρουσίαση των μοναδικών προτερημάτων της διατροφής της Κρήτης.
Την εκδήλωση οργάνωσαν η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκρητική Ένωση Αμερική.

Στους χώρους της Πρεσβείας το παρον έδωσαν εκτός από κορυφαία στελέχη της Ομογένειας και δημοσιογράφοι εξειδικευμένων εντύπων που ασχολούνται με το θέμα της διατροφής.
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψυλλάκης μίλησε αρχικά για τις ευεργετικές επιδράσεις της Κρητικής διατροφής στην υγεία των ανθρώπων που ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής των Κρητών. Στήριξε την επισήμανση αυτή σε εμπεριστατωμένες μελέτες κορυφαίων επιστημόνων και παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής των φαγητών στην Κρήτη.
Στην συνέχεια στα σαλόνια της Πρεσβείας παρατέθηκε δείπνο στους διακόσιους περίπου προσκεκλημένους με αυθεντικές κρητικές γεύσεις που ετοίμασαν ο σεφ Θόδωρος Καλαθάκης και οι συνεργάτες του.
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Έλληνας πρέσβης κ.Αλέξανδρος Μαλλιάς επισήμανε με έμφαση ότι «είναι λάθος να λέμε ότι η κρητική διατροφή είναι υγιεινή. Το σωστό είναι να λέμε πως η υγιεινή διατροφή είναι κρητική»!
Ο κ. πρέσβης εξέφρασε και πάλι την πρόθεση της πρεσβείας να βοηθήσει στην προβολή των Κρητικών προϊόντων και επιχειρήσεων στις Η.Π.Α. αι διάβασε χαιρετισμό της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη για την εκδήλωση.
Ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Μανώλης Βεληβασάκης επανέλαβε την πρόθεση της Ομογένειας να βοηθήσει ουσιαστικά στην προώθηση της Κρήτης στην τεράστια αγορά της Αμερικής και υπενθύμισε την τεράστια ανταπόκριση που έχουν στις Η.Π.Α. οι εκδηλώσεις παρουσίασης της Κρητικής διατροφής.
Τέλος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η διατροφή δίνει μία μοναδική ευκαιρία στην Κρήτη να εκμεταλλευθεί αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα και να διεκδικήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια των κρητικών επιχειρήσεων και προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos